ДИЗАСТЪРклас: Безобразен ЦСКА загуби от Локомотив Пловдив току преди Левски (ВИДЕО)


ДИЗАСТЪРклас: Безобразен ЦСКА загуби от Локомотив Пловдив току преди Левски (ВИДЕО)
Снимка: Ivan S. Ivanov / LAP.bg

4233 0

ЦСКА изигра един от най-слабите си мачове през сезона и допусна първо поражение на Националния стадион "Васил Левски", откакто се премести да домакинства там. "Армейците" загубиха с 1:2 от Локомотив Пловдив, като поражението можеше дори да е по-тежко.

Безобразната игра от "червените" накара феновете неколкократно да крещят: "Оставка", като виковете бяха насочени към Нестор Ел Маестро. Припомняме, че само след четири дни отборът се изправя срещу Левски в най-емоционалния мач за феновете.

ИЗНЕНАДА: Ел Маестро ПРИКЛЮЧИ с ЦСКА! Най-желаният от феновете го заменя - НЕ Е Белчев!

С поражението ЦСКА остава втори с 57 точки, като от една страна рискува Лудогорец да се откъсне на 6 с мач по-малко, от друга Черно море да го изпревари, ако "моряците" победят Локомотив София, а от трета Левски да го доближи само на три пункта преди прекия сблъсък.

Отбраната на "армейците" допусна куп грешки и като по чудо гостите не вкараха повече попадения. Още през първото полувреме бе отменен гол на Мартин Петков, който се отчете и с два огромни пропуска - единият от които завърши в гредата.

През втората част ЦСКА заигра много по-добре от първата, но отново се пропукваше в задни позиции. Бусато спаси няколко сигурни попадения с прекрасни рефлекси срещу Дион, Ивайло Иванов и останалите противникови футболисти.

След час игра Нтело откри за Локомотив, но Морено изравни в 73-тата след добро центриране от Хайнц и удар с глава. В добавеното време обаче Кристиян Пешов се възползва от оголване в задни позиции за ЦСКА и чудесно подаване от Нтело. Все пак в последните секунди домакините можеха да стигнат до успеха, но Фаетон сътвори огромен пропуск от чудесна позиция в наказателното поле.

Друг притеснителен факт за "червените" е, че Мартин Стойчев, който се включи силно като резерва, завърнал се след контузия, бе принудително заменен и едва ходеше, придържан от човек от щаба на ЦСКА.

Въпреки че Локомотив допусна гол в шести пореден мач като гост, все пак постигна първи успех над този опонент след четири поредни двубоя, в които не съумяваше да го стори (три успеха за "армейците" и едно равенство).

Както е отлично известно, за ЦСКА предстои столично дерби с Левски в следващия кръг от Първа лига - в неделя (07.04). Локомотив Пловдив пък завършва серията от три поредни мача с лидерите у нас с домакинство срещу Черно море (08.04).

Феновете на ЦСКА искат оставката на Ел Маестро

Първо полувреме

Мачът започна на високо темпо и с висока преса от двата тима. В петата минута остите нанесоха удара си първи. Лясков центрира отляво, а в наказателното поле топката бе отклонена с едно докосване от Дион към непокрития Мартин Петков. Той с едно докосване я прати в мрежата на "червените" без шанс за Бусато. Попадението бе разгледано няколко минути от ВАР поради позицията на Мбала, който бе пред Бусато при изстрела, с което позицията му стана активна и голът бе отменен.

И в следващите минути ЦСКА владееше топката повече, но контраатаките на Локомотив изглеждаха по-остри и опасни от постепенните нападения на "армейците". В 17-ата минута Камдем проби добре отдясно, Петров се намеси, но след двоен рикошет в непосредствена дистанция до Бусато запъти топката опасно към голлинията, но бразилецът се намеси добре и спаси.

В следващите минути Локомотив отправи още няколко опасни центрирания, като такова последва и от Вион, но там, където бе пратена топката, нямаше негов съотборник. Томов не го знаеше и изби, а след това остана в "червено" притежание преди Шопов да я загуби около наказателното поле.

В 24-тата минута Камдем стреля отдалеч, а Бусато не рискува и я изби в корнер. Две минути след това Вион стреля от още по-далечна позиция. Топката тупна току пред вратаря и той не се намеси добре, но за негов късмет нямаше играч, който да стигне до отбитата топка.

След половин час игра Каранга изведе добре Фаетон в наказателното поле и последва изстрел от една идея по-малък ъгъл от близка дистанция. Бранител на гостите обаче се намеси ключово и отклони в ъглов удар. Секудни след това Локо организира бърза атака и се стигна до опасно центриране по земя, при което Християн Петров изчисти добре, като зад него дебнеше Мартин Петков.

В 35-ата минута Локо отново бе много близо до гола. След центриране от Лясков се стигна до разбъркване в наказателното поле, а топката попадна в Мартин Петков, който отново бе непокрит. От близка дистанция стреля силно, но в напречната греда.

Секунди след това Петков се отличи с нов голям пропуск. Той получи отново непокрит в наказателното поле след добро подаване от дясно и стреля веднага от прекрасна позиция, но покрай страничния стълб.

В следващите минути Локомотив имаше още няколко добри ситуации за гол след опасни центрирания и добри изяви от Лясков, както и слаба игра в защита от ЦСКА. Късметът обаче покри "червените".

В 44-тата минута Вион влезе опасно в наказателното поле, но от добра ситуация направи потресаващо центрира, пращайки топката с много сила в аут.

Добавеното време също предложи опасни ситуации пред двете врати - те отново бяха повече пред Бусато, но никое от тях не бе 100%-ово.

Второ полувреме

Ел Маестро реагира на слабото представяне, предизвикало виковете за оставка. Той направи тройна смяна на почивката, вкарвайки в игра Мартин Стойчев, Браян Кордоба и Тобиас Хайнц, които замениха Емануел Шакич, Енес Махмутович и Станислав Шопов.

ЦСКА започна по различен начин втората част и в първите пет минути бе единственият тим на терена. Фаетон имаше два шанса отляво, като при първия влезе навътре и стреля, а при втория си поведе топката към аутлинията, но противниковиятстраж излезе и улови. Каранга също имаше добър шанс, но бе неутрализиран пред наказателното поле, а малко след това бе фаулиран отляво. От опасна позиция Вион центрира остро по земя, но топката бе изчистена.

В 57-ата минута след нова добра атака и комбинация между тримата норвежци Хайнц стреля с по-слабия си ляв крак извън наказателното поле, но прати топката над вратата.

60' - 0:1! Въпреки по-добрата игра през втората част от ЦСКА Локо пак намери начин да матира отбраната на домакините. При контраатака Стойчев загуби, а Дион се справи с Вион и с Петров и комбинира с Нтело, който вкара на полуопразнената врата.

Секунди след това Дион бе изведен сам срещу Бусато, но бразилският страж спаси тима си.

В 65-ата минута пък Димитър Илиев се справи с Бусато  и подаде към съотборник в наказателното поле, но Стойчев се протегна и пресече, предотвратявайки сигурен гол на празна врата.

73' - 1:1! ЦСКА намали пасива си - след прекрасно центриране от трудна позиция Хайнц намери Асприля, който стреля с глава, а след рикошет в Али топката влезе в мрежата.

Минути след гол Хайнц изведе Каранга сам срещу вратаря, макар и леко встрани от вратата. Бразилецът стреля, но стражът блесна с отлична намеса.

В 78-ата минута Мартин Стойчев се отличи с добър пробив, но бе изблъскан - съдията видя игра рамо в рамо, но след контакта Стойчев стъпи лошо и изпита сериозна болка, като ситуацията не изглеждаше никак добра и той бе принудително заменен. Той бе съпроводен от човек от лекарския щаб на ЦСКА, като едва се движеше.

В 82-рата минута Бусато излезе и боксира при центриране от корнер, но топката стана удобна за Ивайло Иванов, който стреля силно от въздуха, но Бусато пооказа прекрасен рефлекс отблизо. Секунди след това Димитър Илиев подаде меко и технично в наказателното поле, където отново последва опасен изстрел отблизо, но Бусато пак спаси с прекрасен рефлекс.

90+3' - 1:2! В добавеното време Мтело бе покрит от Вион и подаде неегоистично към Пешов, който отблизо разстреля Бусато.

В последната минута Фаетон бе непокрит в наказателното поле и от перфектна позиция не уцели вратата, пропускайки да донесе точката за своя тим.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

ЦСКА: Бусато, Шакич, Махмутович, Петров, Вион, Кареасо, Скаршем, Линдсет, Шопов, Фаетон, Каранга

Локомотив Пловдив: Томов, Лясов, Павлов, Сегура, Али, Камдем, Иванов, Де Лима, Дион, Петков, Мбала

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Натоварената програма за ЦСКА продължава с нов никак лесен съперник. В събота момчетата на Нестор Ел Маестро се разправиха със столичния Локомотив с 1:0 за първи успех в "Надежда" от над 19 години. Така "червената" серия от 5 поредни победи продължава. Към момента 31-кратните шампиони са втори в класирането с актив от 57 точки - на 3, но и с мач повече от първия Лудогорец. Срещата със "смърфовете" е генерална репетиция преди предстоящото "Вечно дерби" с Левски в неделя.

"Железничарите" от своя страна бележат значителен спад в представянето си след убедителното начало на сезона. В предходния кръг "черно-белите" записаха поражение с 1:2 като домакини на Лудогорец, но дадоха сериозен отпор на разградчани. Пловдивчани заемат 5-ото място в таблицата с 47 пункта на сметката си при записани 14 победи, 5 равенства и 7 загуби.

В исторически план тези два съперника са се срещали 132 пъти. В 75 от случаите ЦСКА си тръгва като победител. "Смърфовете" успяват да надвият именития си опонент 26 пъти. Последният двубой помежду им се състоя през октомври, когато "армейците" изиграха един от най-добрите си мачове през сезона и грабнаха успеха с 2:0 на "Лаута".

ЦСКА срещу Локомотив Пловдив в мач от 27-ия кръг на Първа лига НА ЖИВО

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички