ЦСКА започна зле в Турция: Поляци пред изпадане записаха едва 2-ра победа от 9 мача (ВИДЕО)


ЦСКА започна зле в Турция: Поляци пред изпадане записаха едва 2-ра победа от 9 мача (ВИДЕО)
Снимка: facebook / cskasofiaofficial/

7831 0

Третият в българската Първа лига ЦСКА започна с поражение приятелските срещи по време на зимния лагер в Турция. "Армейците" отстъпиха с 0:2 от Корона Келце, който е на 16-о място в елита на Полша и се бори да не изпадне.

Това бе втората контрола за "червените" след победата над Литекс с 5:3, играла се на родна земя. Корона пък имаше един приятелски мач до момента - равенство 0:0 срещу Щурм Грац. Успехът над ЦСКА бе едва втори в последните девет срещи на тима (другият е за Купата на Полша).

Нестор Ел Маестро отново заложи на два различни състава в двете полувремена, като Емануел Шакич игра най-много - и през двете части (бе сменен в 73-тата минута от завърналия се капитан Юрген Матей). Марселино Кареасо също все участие и в двете полувремена, но принудително.

Това се наложи, след като Амос Юга получи червен картон в 37-ата минута. Той имаше претенции за неотсъден ъглов удар. В ситуацията страничният арбитър посочи, че трябва да има такъв, но главният съдия не се съобрази.

Претенции на Юга не стихнаха и накрая реферът спря играта, за да му покаже жълт картон. Халфът обаче продължи да отправя реплики и няколко секунди след официалното предупреждение последва ново такова, превърнало се в червен картон.

Именно веднага след това падна и първото попадение, докато ЦСКА все още бе с човек по-малко. След това се появи Кареасо, тъй като практиката е в приятелски срещи да няма отбор с човек по-малко.

Вторият гол в срещата дойде по-малко от пет минути след подновяването на сблъсъка и бе след дузпа. Фалът бе дело на Димитър Евтимов, който бе финтиран в наказателното поле. Преди това Кох не бе убедителен, а Санянг и Кареасо не успяха да отнемат топката от съперника, който проби опасно.

За ЦСКА предстои сблъсък срещу Трактор от Азербайджан в четвъртък (25.01), а на 31-ви януари "червените" срещат Тренчин (Словакия). Те завършват проверките на 3-ти февруари с мач срещу чешкия Бохемианс.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

В първите секунди поляците стигнаха до добър шанс и топката мина покрай страничния стълб на Бусато, но бе отсъдена и засада в ситуацията. Новото попълнение Скаршем пък бе доста въвлечен в играта на "червените" в първите минути.

В петата минута се стигна до по-опасна атака за ЦСКА и остро подаване в наказателното поле, но там противниковата отбрана изчисти в корнер.

След първия четвърт час игра се затвърди впечатлението, че и двата отбора ще търсят победата. Те се пресираха доста дълбоко в противниковите половини. Бранителите на Корона повече разиграваха топката, докато тези на ЦСКА нерядко прибегваха до директно изпращане на топката напред.

Доста от нападенията на Корона завършваха със засади. В 14-ата минута след грешка при разиграването от Юга се стигна до изстрел отдалеч към вратата на Бусато, но той бе доста неточен.

В следващия четвърт час обаче преобладаваше битката на терена. Имаше повече единоборства и нарушения и по-малко атаки. Още липсваше и първата 100%-ова голова ситуация пред някоя от двете врати.

В 32-рата минута след центриране от пряк свободен удар в наказателното поле на ЦСКА се стигна до отбита топка. Тя попадна в краката на играч на Корона, който стреля по земя от границата на наказателното поле, но топката се спря в страничния стълб.

Секунди след това пък Махмутович и Вион не се справиха в наказателното си поле и играч на Корона се озова сам срещу Бусато в близост до вратата. Бразилският вратар обаче блесна с чудесна намеса и изби в корнер. След неговото изпълнение не се стигна до нищо по-опасно.

В 36-ата минута ЦСКА стигна до най-чистото си положение за гол. Асприля бе чудесно намерен непокрит в наказателното поле, след като преди това Шопов и Шакич размениха отлично двойно подаване. Асприля се завъртя бързо и стреля, но топката бе отклонена и не попадна в мрежата.

В 37-ата минута главният арбитър показа червен картон на капитана на ЦСКА Амос Юга. Той бе изгонен с два жълти картона в рамките на една ситуация. И двата бяха заради бурни претенции. Те бяха за неотсъден ъглов удар - страничният съдия показа, че трябва да има корнер, но главният арбитър не се съобрази.

40' - 0:1! Малко след това се стигна и до първия гол. След центриране от ъглов удар топката попадна на далечната греда, откъдето Маларчик от Корона я намери от въздуха и прати мощно и неспасяемо във вратата.

След ситуацията пък Кареасо се появи на терена, за да няма числено неравенство - каквато е практиката в приятелските двубои.

В 45-ата минута Скаршем получи отляво на границата на наказателното поле. Той финтира противников бранител и влезе в наказателното поле, откъдето потърси технично далечния ъгъл, но стреля много неточно.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Очаквано - Ел Маестро смени почти целия състав за втората част и нови изпълнители започнаха полувремето. Изключения правят само Шакич и Кареасо, които останаха и за вторите 45 минути.

Мено Кох показа лоша преценка и противников играч напредна с топка в крака. Кареасо и Санянг не успяха да му я отнемат, той влезе в наказателното поле и подаде към съотборник. Там Евтимов излезе да скъси ъгъла, но бе добре залъган с финт и събори съперника за дузпа.

49' - 0:2! Евтимов не успя да поправи грешката си и не отгатна ъгъла на изпълнение на 11-метровия наказателен удар.

След точно час игра Естрада получи в наказателното поле след груба грешка при изнасянето на топката от съперниковите играч. Нападателят стреля мощно от близка позиция, но опитът му бе неточен и мина над напречната греда.

В 65-ата минута Хайнц отправи изстрел от далечна дистанция, но противниковият страж спаси, избивайки топката встрани от себе си.

В 73-тата минута капитанът Юрген Матей замени Шакич и се завърна след дълготрайна контузия.

В 88-ата минута Линдсет стреля извън наказателното поле след технични действия, но стражът на опонента се намеси. 

Стартов състав на ЦСКА:

1. Бусато, 19. Турицов, 6. Петров, 22. Махмутович, 17. Шакич, 15. Вион, 21. Юга (к), 7. Скаршем, 8. Шопов, 24. Папазов, 30. Асприля

Резерви:

25. Евтимов, 12. Орлинов, 2. Матей, 4. Кох, 3. Санянг, 13. Кордоба, 10. Линдсет, 27. Туфегджич, 14. Хайнц, 26. Марселино, 23. Антонов, 16. Чорбаджийски, 29. Естрада

ПРЕДИ МАЧА

Старши треньорът на "армейците" ще може даде игрово време на всички налични футболисти. За негова радост, през цялата седмица играчите тренираха на пълни обороти, с добро настроение и без здравословни проблеми.

Неофициален дебют пък се очаква да направи новото попълнение Улаус Скаршем!

От друга страна, Матиас Фаетон ще пропусне контролата, тъй като поради семейни причини се наложи да се прибере спешно до Франция.

*Корона Келце е на чак на 16-о място в елита на Полша с актив от 18 точки след 18 изиграни кръга (19:21 голова разлика). Отборът вече изигра една проверка по време на зимната си подготовка - 0:0 срещу Щурм Грац (17-и януари).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички