ЦСКА загря за Копенхаген с категоричен успех над Дунав


ЦСКА загря за Копенхаген с категоричен успех над Дунав
Снимка: Официален сайт на ЦСКА

6874 0

Отборът на ЦСКА постигна комфортна победа у дома в мач от третия кръг на Първа лига. Играчите на Нестор Ел Маестро надделяха над Дунав с 3:0 на "Българска арми" и по този начин се връщат на първото място с пълен актив от 9 точки.

Тимът от "Борисовата градина" изигра поредния си силен мач, като направи и няколко фрапантни пропуска, но успеха и трите точки са на лице. 

Мауридес даде аванс на тима през първата част, а в добавеното време гостите от Дунав си вкараха нелеп автогол. След почивката и Кирил Десподов вкара дежурния си гол. Играчите на Малин Орачев не показаха най-добрата си игра и рядко стигаха до наказателното поле на домакините.

В първите 15' на стадион "Българска армия" се играеше на една врата, като ЦСКА редуваше атаки от ляво и от дясно и постоянно оправяше удари. Защитата на Дунав обаче бе добре групирана и не допусна попадение.

Първото чисто положение бе за "червените", като Николай Бодуров стреля с глава след корнер, но Антонов спаси. 3' по-късно - в 23' Мауридес изтърва поредно чисто положение, като от малкото наказателно поле стреля високо над вратата.

В 39' логичното се случи. Десподов комбинира отлично със Секулич, а той моментално центрира към Мауридес в наказателното поле. Там бразилецът бе сам и с глава "препарира" Антонов - 1:0.

В добавеното време на първата част се стигна до втори гол. Антонов излезе да пресече далечен пас и игра с глава, но топката се удари в крака на капитана на тима Ковачев - 2:0.

И втората част започна ударно за домакините. В 52' се стигна до поредната опасност пред Антонов, който спаси първия удар на Джеси, последва шут на Малинов, който срещна страничната греда и последва нов удар на Джеси, този път стражът на Дунав улови кълбото.

Все пак играчите на Нестор Ел Маестро стигнаха до трето попадение. Кирил Десподов бе изведен отлично в наказателното поле, технично излъга Васев и с прецизен удар в далечния ъгъл покачи на 3:0.

Състави:

ЦСКА: 30. Черниаускас, 27. Секулич, 4. Чорбаджийски, 5. Бодуров, 3. Жеферсон, 6. Пинто, 15. Малинов, 19. Десподов, 20. Тиаго, 8. Джеси, 9. Мауридес

Дунав: 86. Антонов, 14. Васев, 16. Ковачев, 5. Динков, 83. Попадийн, 31. Станоев, 4. Патев, 98. Ковачев, 25. Балджийски, 27. Ндиайе, 9. Ахмедов

Преди мача

Отборът на ЦСКА излиза за третата си поредна победа в Първа лига през този сезон. До момента играчите на Нестор Ел Маестро се справиха с Локомотив Пловдив и Витоша Бистрица, а и двата мача завършиха 2:0. 

Тази среща ще бъде и генерална репетеция за "червените" преди срещата в четвъртък от третия предварителен кръг на Лига Европа срещу Копенхаген. Тогава ЦСКА посреща датския Копенхаген на националния стадион "Васил Левски" в първа среща между двата тима.

Тимът на Дунав е със загуба и победа в актива си към момента, след като допусна поражение от Витоша Бистрица, но след това се справи с новака Ботев Враца.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички