ЦСКА за втори път се проваля на финалната права при продажбата на нападател при Ганчеви


ЦСКА за втори път се проваля на финалната права при продажбата на нападател при Ганчеви
Снимка: Lap.bg

6846 0

Новината, че ЦСКА се е разминал с продажбата на Дюкенс Назон в Кипър изненада феновете в неделя, но ситуацията всъщност не им е непозната. "Червените" поне за втори път се провалят на финалната права през зимен трансферен прозорец с продажбата на нападател, откакто Ганчеви управляват клуба.

Бразилец се провали - за добро или лошо

Първият такъв беше свързан със заместника на Фернандо Каранга след продажбата му в Китай през 2018 г. - Мауридес. Бразилецът бе анонсиран пред феновете през лятото на същата година и не след дълго заваляха оферти по негов адрес. 

"Червените" спазариха продажбата му още в началото на 2019 г. и всичко изглеждаше изяснено. Купувач бе престижният Рапид Виена, но сделката пропадна в последния момент. Твърдеше се, че тогава отборите се били договорили за около милион и 300 хиляди евро. 

Това беше удар по "червените", тъй като формата на Мауридес в края на 2018 г. беше колеблива. В крайна сметка той бе продаден след няколко седмици в Китай срещу внушителните 3 милиона евро. За ЦСКА беше натрупал 13 гола и 4 асистенции в рамките на 27 срещи. Към днешна дата е в германския Санкт Паули. 

Мауридес бе продаден срещу много солидна сума

След това останаха сериозни съмнения върху това каква точно е причината за провалената сделка, а Стойчо Стоилов оправда футболиста с теч на информация: "Много се говореше и пишеше за бъдещето на Мауридес и това изигра лоша шега. Публичността провали сделката. Сега ще вземем мерки повече да не изтича информация, но в случая с Мауридес вече е късно".

Проблемът в случая беше, че в Австрия твърдяха как играчът не е издържал тестовете заради наднормено тегло. Мауридес е показал незадоволителни резултати по време на двудневните функционални тестове и от Рапид обявиха, че на този етап замразяват преговорите за привличането му.

Актуалната ситуация

В Кипър обявиха по-рано днес, че Назон е преминал въпросните тестове, но е имало друга пречка. Добрата новина за ЦСКА, ако клубът е решил на всяка цена да продаде хаитянина, е че през последните месеци редовно имаше оферти за тарана. 

Откакто Ганчеви са на "Армията", ЦСКА продаде през зимата нападатели като Преслав Йорданов, разочарованието Кубемба, крилото Десподов и други. 

Още: Фернандо Каранга отлетя от Бразилия, присъединява се към ЦСКА (СНИМКА)

Остава или си тръгва от ЦСКА? Дюкенс Назон с крайно загадъчен пост в социалните мрежи (СНИМКА)

Шеф в Арда: Не искахме раздяла с Мартин Стойчев, но той настояваше за ЦСКА

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички