ЦСКА за малко да се удави в "морето", но изплува като лидер: Току преди дербито с Лудогорец (ВИДЕО)


ЦСКА за малко да се удави в "морето", но изплува като лидер: Току преди дербито с Лудогорец (ВИДЕО)
Снимка: cska.bg

7513 0

ЦСКА започна плейофите в Първа лига с трудна победа над Черно море с 2:0 в Пазарджик. По този начин "армейците" се качиха и на първото място преди лидерът Лудогорец да е изиграл своята среща с Локомотив Пловдив.

Футболистите на Саша Илич се отличиха с куп пропуски, като и гредата ги спря през първото полувреме. Все пак попаденията паднаха към края на срещата, когато точни бяха първо Маурисио Гарсес, а след това и Джонатан Линдсет.

Стражът на Черно море Иван Дюлгеров се отличи с много силен двубой, но в края негова грешка доведе до попадението на Линдсет, след като той стреля с външен фалц от средна дистанция, а топката мина през ръцете на стража и попадна в мрежата му.

В крайна сметка "червените" взеха своеобразен реванш за отпадането на четвъртфиналите на Купата на България от този опонент. "Моряците" пък остават без победа в осем поредни двубоя с ЦСКА в първенството.

Още в следващия кръг от плейофите за "армейците" идва дербито с Лудогорец, което вероятно ще се окаже ключово за изхода от борбата за титлата. Мачът в Разград е на 20-и май. В следващия кръг пък Черно море посреща ЦСКА 1948 у дома (20.05).

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Още преди да е изминала и минута игра Мазир Сула изведе свой съотборник сам срещу Густаво Бусато, но стражът на "червените" спаси. Впоследствие и страничният съдия вдигна своя флаг за засада.

Изненадващо или не, но и в следващите минути варненци продължиха да са по-активният тим. Това им осигури и нов добър шанс - опасен удар от наказателното поле на Алекс Фернандеш бе ключово блокиран от бранител на домакините.

В 13-ата минута се откри и първи чудесен шанс за гол пред "червените". Вион центрира отляво и намери на отлична позиция Гарсес, който с по-слабия си ляв крак от движение не успя да намери очертанията от непосредствена дистанция.

Четвърт час след началото на мача се стигна до опасен пробив отдясно на Назон, след който бе намерен Кареасо в наказателното поле. Халфът стреля с по-слабия си ляв крак, но достатъчно близо до Дюлгеров, който отклони с една ръка в страничния стълб. ЦСКА остана изключително близо до гола.

Следващите 10-ина минути не предложиха голови ситуации, като темпото спадна. Играта по-често биваше накъсвана след нарушения и неточни отигравания. Все пак постепенно домакините от София поеха инициативата и "моряците" предимно се отбраняваха.

В следващите минути две статични положения доведоха до моменти на напрежение пред двете врати. Първо след такова пред вратата на ЦСКА се стигна до разбъркване и опасно подаване по земя в наказателното поле, което бе пресечено с решаваща намеса. След това пък Линдсет намери с глава топката след фал, но ударът му мина покрай вратата.

В 34-тата минута Назон получи свалена топка в наказателното поле, завъртя се добре и стреля, но там сигурен гол спаси Даниел Димов.

В 36-ата "армейците" организираха нова отлична атака и Хайнц бе намерен сам в наказателното поле, но си пролича слабата му игра с глава. Той опита да свали към свой съотборник, тъй като нямаше възможност да я насочи в мрежата. Там обаче топката не стигна до Гарсес и в крайна сметка бранителите на гостите изчистиха.

Пет минути след това Мено Кох засече с глава центриране от ъглов удар и насочи топката опасно към вратата, но там Дюлгеров показа страхотен рефлекс и отново спаси отбора си. След това Линдсет опита да върне напрежението с подаване успоредно на голлинията, но там нямаше кой да засече топката в мрежата.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

За втората част на терена се появи Брадли де Нойер вместо Иван Турицов, който на няколко пъти имаше лека проблеми и получаваше помощ през първото полувреме. Само секунди след втората част обаче Де Нойер стъпи лошо на земята и трябваше и той да бъде заменен. Вместо него се появи Лазар Туфегджич, което промени идеята на Саша Илич.

Минути след началото Кареасо отне нова топка и ЦСКА се понесе в опасна атака. Линдсет получи центриране и стреля от въздуха, но Дюлгеров се отличи с ново впечатляващо спасяване, а след това при добавката топката бе избита решаващо.

Черно море успря да спре устрема от опасни атаки на опонента, а играта бе накъсвана и по-често. Въпреки това възпитаниците на Саша Илич видимо търсеха победата повече срещу добре подредената отбрана на варненци.

79' - 1:0! Домакините стигнаха до така търсения аванс около 10 минути преди края на редовното времето! Кох спечели въздушна топка, Бамба стреля, но ударът му бе блокиран. След това топката застана на пътя на Гарсес, който с едно докосване веднага я прати в опразнената врата от непосредствена дистанция.

След гола темпото значително спадна, Черно море започна да играе с топката повече и да търси изравнителния гол, като на няколко пъти създаде напрежение след центрирания и статични ситуации, но така и не успя да преодолее Бусато.

90+4' - 2:0! Вместо това ЦСКА стигна до втори гол - Линдсет стреля с външен фалц, а Дюлгеров за първи път допусна група грешка и топката мина през ръцете му, след като имаше куп играчи пред него, но никой не игра с нея.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

ЦСКА излиза в изключително важна битка на стадион "Георги Бенковски". Възпитаниците на Саша Илич имат нелеката задача да се справят с коравия тим на Черно море, борейки се за първото място в родния елит. "Червените" са втори в класирането с актив от 73 точки, на само точка зад Лудогорец. "Армейците" домакинстват далеч от своя дом стадион "Българска армия" поради наказание от два мача - 1 с лишаване от публика и 1 с лишаване от домакинство, заради ексцесиите по време на срещата с разградчани. Въпреки деня и часа, хиляди "червени" запалянковци се очаква да застанат зад любимия си тим в Пазарджик.

Черно море от своя страна мечтае да намери място в Топ 4. Четвъртата позиция осигурява бараж за участие в евротурнирите. Това е страхотна новина за "моряците", които само преди дни изгубиха шанса си да вдигнат Купата на България след драма с дузпи в Разград. Варненци заемат 5-ата позиция в таблицата с 53 точки в актива си.

Именно в 1/4-финалния етап от надпреварата за Купата играчите на Илиан Илиев надвиха 31-кратните шампиони с 2:1 на "Българска армия". Последният двубой за първенството обаче завърши в полза на "армейците", които макар и с човек по-малко, се наложиха над съперника си с 2:0 като гости на "Тича".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички