ЦСКА взе своето от Враца с дебютни голове и продължава "червеното турне" (ВИДЕО)


ЦСКА взе своето от Враца с дебютни голове и продължава "червеното турне" (ВИДЕО)
Снимка: Lap.bg

6626 0

ЦСКА записа 11-тата си победа от началото на сезона в 15-тия кръг от Първа лига, след като спечели визитата си на Ботев Враца с 4:0. В герои за „червените“ се превърнаха Марселинио, Туфегдчич, Шопов и Морено, като и четиримата са нови попълнения, а първите трима вкараха първите си попадения за отбора в родното първенство с екипа на „армейците“.

По този начин ЦСКА продължава да е на първа позиция във временното класиране, след като събра 34 точки, но е и с два мача повече от третия Лудогорец (29 т.), но и с мач по-малко от втория – ЦСКА 1948 (31 т.). Врачани пък заемат 12-а позиция с 11 точки и пълен брой изиграни мачове. Днес „червените“ записаха шестата си поредна победа над Ботев във Враца.

ЦСКА записа втората си поредна победа като гост след тази над Ботев Пловдив през седмицата пред очите на Мартин Петров, а в петък на „червените“ им предстои визита на Арда в Кърджали и гостуване на Локомотив Пловдив. След това те се връщат на „Българска армия“ за домакинство на столичните „железничари“. До края на ноември възпитаниците на Илич ще срещнат като гости още Черно море и Берое.

Първо полувреме:

Срещата започна агресивно за гостите, които стигнаха до три статични положения за около 120 секунди след първия съдийски сигнал. Те обаче не доведоха до промяна в резултата. Домакините отговориха малко по-късно с атака по левия фланг, но последвалото центриране бе избито от Де Нойер. 

Гол! Марселино открива за "червените" още в 7-мата минута, когато новото попълнение довърши комбинация между Де Нойер и Вион. Французинът центрира посока наказателното поле, а голмайсторът засече неспасяемо на втора греда. 0:1!

Възпитаниците на Илич продължиха да атакуват и малко преди да изтече четвърт час можеше да се стигне до удвояване в разликата чрез Гарсес, но той бе спрян от Меси. 

В 22-рата минута Туфегдчич разви чудесен рейд, след който стреля в далечния ъгъл, но чудесното му изпълнение срещна гредата! 

Гол! "Червените" удвояват в 35-тата минута именно чрез сръбският офанзивен играч! За него остана най-лесната задача, след като се озова на празна врата, но, за да стигне кълбото до голмайстора Назон с пета я подаде между двама и взриви препълнения сектор за гости! Страхотно попадение за 0:2!

В последните пет минути на първата част дойде най-големият пропуск от началото на срещата за врачани, след като Антонио Георгиев се озова на пътя на топката и я засече с глава, но въпреки опразнената врата - топката премина високо над напречната греда. 

Второ полувреме:

Само след 120 секунди Назон и Туфегчич се опитаха да накажат отново Красимир Костов след хубава комбинация, но двамата не съумяха. Националът залъга на два пъти двама играчи, но подаде късно към сърбина, като вторият стреля слабо и стражът не срещна проблеми. 

В 60-тата минута Венци Христов се озова очи в очи с Бусато, като опитът му се оказа крайно неточен и пропусна да намали разликата в резултата. В последствие бе отсъдена и засада.

След 18 минути комбинация между резервите Шагоян и Шопов бе парирана от Костов. 

Гол! В 80-тата минута ЦСКА оформи класическата преднина над врачани след чудесно попадение на Станислав Шопов! Младият българин получи подаване от Линдесет и побърза да стреля от дистанция, като прати топката в горния десен ъгъл и направи положението неспасяемо за Костов. 0:3!

Гол! В добавеното време на срещата и Браян Морено не пропусна да отбележе попадение. Той получи асистенция от Бисмарк Чарлс и се озова очи в очи с противниковия страж! 0:4!

СТАРТОВИ СЪСТАВИ: 

Ботев Враца: Костов, Георгиев, Фераресо, Генов, Маринов, Переа, Меси, Мендоса, Сербер, Зарандона, Валбуена

ЦСКА: Бусато, Матей, Турицов, Петров, Джеферсон, Де Нойер, Гарсес, Вион, Марселино, Туфегджич, Назон

ПРЕДИ МАЧА:

ЦСКА ще опита да запази мястото си на върха на класирането в Първа лига. "Армейците" са първи с таблицата с мач по-малко и 31 точки актив. Сега обаче на пътя им е мотивираният Ботев, който ще опита да направи подвиг пред своите привърженици.

В последния си мач "червените" победиха с 1:0 Ботев Пловдив в трудно гостуване в "Коматево". Възпитаниците на Саша Илич влизат в серия от цели 7 гостувания в 8 двубои. 

Врачани от своя страна ще опитат да излязат от мини кризата, в която се намират. Възпитаниците на Даниел Моралес в последните си 9 мача записаха едва 1 победа, 6 загуби и 2 равенства.

В последния кръг "зелените" допуснаха поражение при визитата си на столичния Локомотив с 0:1.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички