ЦСКА взе реванш от Ботев (Пловдив) и е на финал за Купата на България


ЦСКА взе реванш от Ботев (Пловдив) и е на финал за Купата на България
Снимка: Официален сайт на ЦСКА

8506 0

ЦСКА е вторият финалист за Купата на България, като на 1 юли ще се изправи срещу настоящия носител на трофея Локомотив Пловдив. "Червените" победиха Ботев (Пловдив) с 2:0 на "Армията" след автогол на Иван Бандаловски и гол на Али Соу. Така, след нулевото равенство на "Коматево" отборът на Милош Крушчич ще се бори за трофей само след няколко дни.

По този начин ЦСКА си взе реванш от Ботев за случилото се от преди година, когато двата тима отново играха един срещу друг точно на тази фаза. Тогава пловдивчани продължиха напред след инфарктно 3:3 на реванша на "Българска армия", а в първия мач Ботев спечели с 3:2 като домакин.

В началните минути "червените" бяха по-активни и започнаха с атаки от първите минути. Отборът на Милош Крушчич бързо стигна до първия си ъглов удар, но от него не произлезе нищо опасно. В 5' домакините получиха право да изпълнят свободен удар отстрани на наказателното поле, като зад топката застана Тиаго. Той пробва директен удар, но топката срещна стената.

В 19' ЦСКА излезе напред в резултата, но след автогол на Иван Бандаловски. Иван Турицов центрира отдясно, като при опита си да изчисти Бандаловски не успя да нацели добре топката и я прати в собствената си врата. Малко не достигна на Георгиев да избие топката.

В 24' Александър Тонев стреля от наказателното поле, но изключително неточно и високо над вратата. По това време зачпонаха да влизат и голяма част от привържениците на пловдивчани, като стана ясно, че е имало сблъсъци с полицията пред гостуващия сектор. В крайна сметка, "жълто-черните" фенове бяха допуснати на стадиона.

В 29' Евандро направи страхотен пробив, след което стреля от далечна дистанция, но Янко Георгиев направи великолепно спасяване. Последва корнер и центриране на Кери в наказателното поле, където Али Соу засече топката с глава, но покрай вратата. Пловдивчани така и не успяваха да стигнат до нещо по-опасно пред вратата на Бусато, а в 42' като по чудо ЦСКА не поведе с още един гол. Мазику опита да центрира, но Георгиев пресече опита му и отклони топката. Греъм Кери стигна до нея и стреля, но Бандаловски блокира изстрела му.

Гостите започнаха по-добре втората част и създадоха бързо две опасни положения. Първо Антонио Вутов изведе Филип Филипов отдясно и бранителят намери Александър Тонев на точката на дузпата. Той обаче стреля в аут. В 52' "канарчетата" нацелиха и греда, след като Тодор Неделев стреля от фаул от над 25 метра, но малко не му достигна да се разпише.

Две минути след това "червените" отговориха на натиска и то с второ попадение. Али Соу и Тиаго комбинираха. Филип Филипов не успя да изчисти топката, а нападателят на домакините стреля под плонжа на Георгиев за 2:0. В 58' Греъм Кери малко пред наказателното поле, но Янко Георгиев спаси. Постепенно оборотите паднаха, а домакините изчакваха търпеливо за края на двубоя. Затова и не се стигна до повече опасни положения пред двете врати.

Стартови състави:

ЦСКА: Бусато, Пинто, Кери, Евандро, Занев, Малинов, Мазику, Турицов, Родригес, Соу, Антов

БОТЕВ (ПД): Георгиев, Марин, Работов, Бандаловски, Филипов, Джонатан, Балтанов, Неделев, Бурбано, Тонев, Вутов

Двата тима имат стари сметки за уреждане от миналогодишното издание на турнира, когато двата тима отново играха един срещу друг точно на тази фаза. Тогава пловдивчани продължиха напред след инфарктно 3:3 на реванша на "Българска армия" (в първия мач Ботев спечели с 3:2 в Коматево).

Първата среща завърши 0:0, което оставя отворен реванша за всякаква развръзка. Това дава добри шансове на пловдивчани, които могат да оформят същата финална двойка като тази отпреди година, когато Локомотив (Пловдив) ги сломи във финала. Ботев ще се класира за него и при голово равенство, тъй като ще има повече попадения на чужд терен.

Треньорът на ЦСКА Милош Крушчич не може да използва довечера единствено нападателя Томи Юрич, който даде положителен тест за коронавирус. Ферарио Спасов пък ще се лиши от услугите на контузения Димитър Тонев.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички