ЦСКА все повече ще набира скорост


ЦСКА все повече ще набира скорост
Снимка: БГНЕС

1658 0

Председателят на ОСК ЦСКА Георги Калчев говори за ситуацията около футболния клуб, както и останалите спортни организации на армейците.

Г–н Калчев, каква е ситуацията около ОСК ЦСКА? Разбра се, че в момента подготвяте инициатива за нов информационен портал за клубовете, какво можете да кажете по тази тема?

- Факт е, че изградихме една нова информационна платформа за всички клубове на ЦСКА. На 17 ноември ще се проведе това събитие, като в момента тече неговата организация, до броени дни ще разпратим покани и ще обявим повече подробности. Тази платформа я правим в единомислие и с футболния клуб, имаме подкрепата на президента на ЦСКА Гриша Ганчев. Той неведнъж е казвал, че ЦСКА не е само футболът. Та се надявам на 17-ти да се получи празник за всички цесекари. Ще дадем допълнително информация, както и детайли по самия проект за информационна платформа. Тя ще дава истинска информация за всички клубове. С това искаме да сложим край на проядената с фалшиви публикации среда около ЦСКА. Много често се пишат неверни неща за клубовете, особено за футбола, така че искаме да пресечем всичко това. Проблемът ни остава, че въпросът с базите на клубовете на ЦСКА все така не е решен. Няма никаква промяна в това естество. И това важи на практика за всички наши организации.

А какво е мнението ви за ситуацията във футболния клуб?

- Първо да уточня, че говоря само и единствено за елитния ЦСКА. Нямам нищо против да има и други клубове с такова име, макар и да не одобрявам подобни опити за разделение. Подчертавам – опити. Не мисля, че има разделение в червената общност по отношение на ЦСКА. Какво мога да кажа за отбора? На този етап е трудно да очакваме големи успехи. Просто такава е ситуацията – има нов треньор, нови играчи, нужно е време, за да се постигне сплав, но и това ще стане. Просто е необходимо търпение и подкрепа и всичко ще си дойде на мястото. Аз съм сигурен, че ЦСКА тепърва ще набира скорост.

Какви са отношенията между ОСК ЦСКА и Гриша Ганчев, поддържате ли редовно връзка?

- Да, разбира се, имаме добри отношения. Знаете, че Ганчев помага не само на футбола, но и на борбата. На него никак не му е лесно, що се отнася до футболния клуб, но е показал, че умее да се справя при всякакви ситуации и няма причина за съмнение, че той е правилният човек за ЦСКА.

Споменахте за проблемите на обедините клубове с базите, каква е причината ситуацията около тях още да не се е променила?

- Ами вижте, нещата опират до държавната политика за спорта, а тя е трагична. Да вземем за пример представянето на Олимпиадата – три медала, в последната секунда, колкото да излезем от ситуацията... Положението е доста тежко. Държавата прави алогични неща, просто няма смисъл от някои нейни действия. Вместо да ни остави да работим по своите бази сами, става тъкмо обратното. В другите клубове не съм чул да се говори за наеми и концесии на базите. Тези неща се решават бързо и лесно. Но не и за ЦСКА.

А как гледате на подмятанията за името на ЦСКА от страна на Левски и на отношението на Лудогорец към футболния клуб, което пролича по време на гостуването в Разград през изминалия уикенд?

- Да не отиваме в селски неща. Конкретно за Левски – уважавам безкрайно този клуб, имам много приятели, свързани с него и не бих искал да навлизам в подобни дискусии.

Източник: Тема:Спорт

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички