ЦСКА все още не може да се разбере за египетски талант


ЦСКА все още не може да се разбере за египетски талант
Снимка: Ivan S. Ivanov / LAP.bg

1906 0

ЦСКА продължава трансферната битка за 17-годишния Мидо Амр, който е определян за един от най-големите таланти на футбола в Египет, пише "Мач Телеграф".

Какви са спънките около трансфера?

Интересът на "червените" към младока беше потвърден и от боса на клуба, който държи правата на Мидо Амр - Ашраф Амер. Президентът на египетски тим Ел Ентаг Ел Харби, който е част от Премиер лигата на страната, уточни, че на този етап двете страни не могат да се разберат за трансфера заради спорове около начина на плащане. Отделно ЦСКА и Ел Ентаг Ел Харби имат разминаване за процента, който египетския клуб ще задържи от правата на 17-годишния футболист.

„В края на месец декември миналата година представител на ЦСКА дойде да преговаряме за Мидо Амр. Информирах го за финансовите условия, при които той може да премине в българския клуб. Представителят на ЦСКА ми каза, че предстоят празници и ще ми даде отговор през месец февруари. В крайна сметка получихме този отговор, но те искаха да платят сумата на вноски, а аз отказах, защото става дума за малко пари и не си заслужава. Имаме и друго разминаване около сделката. Информирах ги, че искаме да задържим 10% от правата на играча, но от ЦСКА отхвърлиха тази идея. Те са готови да дадат 2% или 5%, но аз настоявам за 10%. Трансферът не е пропаднал. Все още преговорите са в ход, а офертата не е затворена“, обяви Ашраф Амер, цитиран от „Мач Телеграф“.

Още: Ел Маестро посочи 3-те неща, от които феновете на ЦСКА трябва да са доволни

В същото време "червените" продължават борбата си и в Първа лига. В последния си изигран мач възпитаниците на Нестор Ел Маестро победиха с минималното 1:0 Локомотив (София) като гости. Това беше и първи успех за ЦСКА в "Надежда" от цели 14 двубоя между двата отбора.

В класирането "червените" се изкачиха временно на второ място с 57 точки, но и с мач повече от хита на сезона Черно море.

През седмицата ЦСКА излиза срещу Локомотив Пловдив в междинен кръг, а идната неделя предстои и голямото дерби с Левски.

Героят на ЦСКА срещу Локо София разкри: Кой отбор в Първа лига обича да гледа

Класиране в Първа лига през сезон 2023/24: След Левски - и ЦСКА взе столичното си дерби

Голмайстори в Първа лига през сезон 2023/24: Новият голмайстор на ЦСКА изравни Назон

С жертва за Левски и с познат герой: ЦСКА спря "странна" серия от 14 мача срещу Локомотив София (ВИДЕО)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички