ЦСКА - Удинезе изравни рекорд по посещаемост на "Армията"


ЦСКА - Удинезе изравни рекорд по посещаемост на "Армията"
Снимка: БГНЕС

1751 0

Контролата на ЦСКА с Удинезе е влязла в историята по посещаемост. Заедно с мача срещу английския Лутън през 2005 г. това е най-посетеният контролен мач на "червените" през новия век, пише "Тема Спорт".

Вчера над 10 000 фенове изпълниха сектор А и части от сектори Г и Б на стадион "Българска армия". Толкова имаше и на 18 юли 2005-а при победата с 3:2 над Лутън Таун. Тази контрола бе генералната репетиция, преди ЦСКА да се впусне в участие в Шампионската лига, където игра с Тирана и Ливърпул. Треньор тогава бе Миодраг Йешич.

Пред близо 10 хиляди ЦСКА не се даде на Удинезе

Третата най-голяма посещаемост през новия век на предсезонна проверка на армейците датира от мача с Ботев Пловдив (3:0) в края на юли 2003 г. И тогава, както през 2005 г., червените току-що бяха станали първенци на страната и се готвеха за Шампионската лига. През 2003 г. на срещата с канарчетата присъстваха 9500 зрители, като това бе последният мач на ЦСКА преди сблъсъците с Пюник в ШЛ, последвани от двубои с Галатасарай.

Изданието пише, че между трите най-посетени приятелски мачове на ЦСКА има едно свързващо звено и това е настоящият треньор на тима Христо Янев. Той е бил участник във всички тях. В две от тях дори се разписа, като на Ботев вкара от фаул, а на Лутън - от дузпа.

През миналото лято най-посетената предсезонна проверка на ЦСКА събра наполовина по-малко зрители - 4500.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички