Пред близо 10 хиляди ЦСКА не се даде на Удинезе


Пред близо 10 хиляди ЦСКА не се даде на Удинезе
Снимка: БГНЕС

2164 0

ЦСКА записа равенство 0:0 с елитния италиански Удинезе в последната си контрола преди началото на новия сезон в Първа лига, явяваща се официално представяне на новия отбор на Христо Янев пред близо 10 хиляди зрители на "Българска армия".

ГРИША ГАНЧЕВ И КУП ЛЕГЕНДИ ИЗГЛЕДАХА МАЧА С УДИНЕЗЕ

"Червените" надвиха Интер и Легия в приятелските си мачове в Австрия, а днес записаха пореден престижен резултат срещу класен съперник, традиционен член на едно от топ първенствата на Европа.

ВИЖТЕ ВСИЧКИ ИГРАЧИ НА ХРИСТО ЯНЕВ ЗА НОВИЯ СЕЗОН

И двата отбора имаха достатъчно възможности, за да отбележат гол, като си размениха по една греда преди почивката, но като цяло равенството изглеждаше напълно справедлив резултат.

Удинезе заложи на доста от титулярите си като Орестис Карнезис, Данило, Видмер, Емануел Баду, Франческо Лоди, Панайотис Коне, Пабло Армеро, Сирил Теро и Дуван Сапата.

През първото полувреме темпото бе нелошо, предвид задушното време в София, заради което в 22-ата минута играчите направиха пауза, за да пият вода. И ЦСКА, и Удинезе имаха по две отлични положения, за да открият резултата, като общо ситуациите в актива на "армейците" бяха малко повече, но им липсваха точните удари.

Първо Преслав Йорданов пропиля най-чистата ситуация в мача още в 17-ата минута, след като Борис Галчев с чудесен пас в коридор го изведе сам срещу вратаря, но нападателят разтърси сглобката на гредите.

До края на полувремето две добри центрирания от десния фланг в малкото наказателно поле бяха разминати от играчи на ЦСКА фронтално срещу вратата. Удинезе също удари греда чрез Фелипе в 35-ата минута с далечен изстрел, а малко по-късно Сирил Теро с добър пробив изведе Дуван Сапата сам срещу Георги Китанов. Бившият нападател на Наполи преодоля вратаря, но от малък ъгъл прати кълбото във външната страна на мрежата.

Съдията Никола Попов на два пъти имаше основания да покаже червени картони на играчи на Удинезе заради ритници без топка, но така и не се престраши да изгони футболисти на италианския клуб.

В 61-ата минута след няколко пропуска от полу-шансове на ЦСКА се стигна до решително спасяване на Георги Китанов, след като резервата Родриго де Паул изведе Сапата очи в очи с вратаря, но стражът не позволи да бъде преодолян от чиста позиция.

През второто полувреме нямаше чак толкова паметни моменти, а и двамата треньори използваха възможността да дадат шанс на колкото се може повече футболисти да запишат игрови минути.

В 75-ата минута Никола Попов най-накрая реши да покаже червен картон на някой от играчите на Удинезе и Фелипе напусна преждевременно за изключително груб фаул (и ненужен) срещу новото попълнение на ЦСКА Давид Симао.

Янкно в самия край на срещата можеше да донесе успех на Удинезе, след като центриране отдясно мина успоредно на голлинията и се стигна до удар почти от упор на далечната греда, но топката излезе в аут.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички