ЦСКА съобщи за нова жалба срещу "Армията": За пореден път се прави опит мечтата ни да бъде отнета


ЦСКА съобщи за нова жалба срещу "Армията": За пореден път се прави опит мечтата ни да бъде отнета
Снимка: Facebook, CSKA Sofia FC

2647 0

ЦСКА излезе с поредно съобщение относно дългоочакваната реконструкция на стадион "Българска армия". То обаче не е особено положително за "червените" фенове, тъй като е подадена още една жалба, а тя е от 16 октомври.

Иска се отмяна на разрешението за строеж

Жалбата е внесена пред ДНСК – органът, който официализира разрешителното за реконструкция, а в нея се настоява за "отмяна на издаденото разрешение за строеж". От ЦСКА се надяват, че тази жалба ще бъде отхвърлена. Клубът допълва, че "сигнал като този не ни плаши, но няма как да останем безмълвни, когато за пореден път се прави опит мечтата ни да бъде отнета"

Ето и цялото съобщение от ЦСКА без редакторска намеса, публикувано на сайта им:

На 16.10. в ДНСК – органът, който официализира разрешителното за реконструкция, е постъпил сигнал от лице, подвизаващо се като професионален жалбоподател, зад когото по всяка вероятност стоят хора с различни интереси от този да милеят за парк Борисова градина.

Че подбудите са различни, прозира в изброените „проблемни“ точки, заради които лицето настоява за „ОТМЯНА на издаденото Разрешение за строеж“. В изложението на сигнала, подаден от незаинтересована страна по случая, се цитират точки, параграфи и закони, които създават грешното внушение, че нещо не е наред. След преминати десетки проверки в десетки институции, консултации с експерти и одобрението на стотици длъжностни лица, няма как да не приемем този сигнал като поредния опит за провокация, постъпил дни преди разрешителното за реконструкция да влезе в сила.

Абсолютно уверени сме, че експертите в ДНСК ще свършат работата си професионално и обективно и ще оценят за пореден път позитивите, които изграждането на реконструирания стадион ще има върху парковата среда в Борисовата градина, върху жителите и гостите на София, върху българския спорт и нашите деца. Нямаме притеснение, че сигнали като този ще бъдат отхвърлени и няма да бъде създаден прецедент с отмяна на вече издадено и подписано от главния архитект на столицата разрешително за реконструкция.

Аргументацията ни за всяко едно решение по проекта е съобразена изцяло със законите на българската държава, което е потвърдено от всички компетентни страни до момента. Затова и сигнал като този не ни плаши, но няма как да останем безмълвни, когато за пореден път се прави опит мечтата ни да бъде отнета.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички