ЦСКА ще осигури 40 млн. лв. привнесен капитал към съвместното дружество


ЦСКА ще осигури 40 млн. лв. привнесен капитал към съвместното дружество
Снимка: БГНЕС

4896 0

ЦСКА ще осигури 40 милио­на лева привнесен капитал към съвместното дружество с държавата. Тази сума е отделна от паричната оценка на "Армията" и Панчарево. Тоест, ако приемем, че оценката на двата имота ще е в размер на 22 милиона лева, то в друже­ството ще се налеят общо 62 млн.

Привнесеният капитал ще бъде осигурен, за да покри­ва всички разходи, включител­но неочаквани, около двата спортни обекта, пише "Тема спорт". Паричната оценка все още не е изготвена и не е ясно в какъв точно размер ще бъде. Според запознати обаче ще е в диапазона 20-25 милиона ле­ва. "Армията" и Панчарево ще бъдат изследвани от оцени­тели, които ще предложат конкретна сума. Оттам след­ва държавата да я одобри, а ЦСКА да внесе паричната стойност на оценката.

От клуба на няколко пъти подчертаха, че вече са подсигурили всички средства за ба­зите. Армейците очакват ре­конструкцията на стадиона да струва около 60 милиона лева. Отделно разходите по Панчарево ще са в размер на още няколко милиона. Част от процесите около стадиона ще се движат от чуждестранна фирма, която ще е като генерален дирек­тор на съоръжението. Тя ще играе основна роля при определянето на изпълнителя на проекта за реконструкция.

А какво заяви наскоро Юлиян Инджов относно ремонтните дейности, които се очакват - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички