Инджов: Строителството по стадиона ще отнеме година, Панчарево ще е готов по-рано


Инджов: Строителството по стадиона ще отнеме година, Панчарево ще е готов по-рано
Снимка: Любомир Спиров/БГНЕС

3848 0

Един om собствениците на ЦСКА - Юлиян Инджов, даде интервю за "Тема спорт", след като Министерският съвет прие учредяването на съвместно дружество с клуба за "Армията" и Панчарево. Той разясни какво следва оттук насетне и очерта и приблизителните срокове, в които плановете на "червените" за стадиона могат да се осъществят на практика.

Съвместното дружество ще се казва "Спортни имоти Българска армия". То все още не е вписано в Търговския регистър, тъй като трябва да се направи оценка на стадиона и базата в Панчарево. След като това се случи, двата имота ще бъдат апортирани от спортното министерство в съвместното дружество.

ЦСКА пък ще внесе паричната стойност на оценката. Приблизителната сума, за която се говори на този етап, е 22 млн. лв., но може и да варира. Внесените средства впоследствие ще се използват за дейностите по "Армията" и Панчарево.

Г-н Инджов, след като беше взето решението за учредяване на съвместно дружество, какво следва оттук насетне като процеси?

- Още е рано, защото трябва да се мине административният ред. Съобразно стъпките, по които вървим, ще подаваме съответната информация. Но на този етап има административна работа, която трябва да се свърши. Необходимо е да се поръчат оценките на имотите, които ще се апортират в съвместното дружество. След като се направят тези оценки, държавата трябва да ги одобри и да ги приеме. Нужно е да се произнесе дали са реалистични. Чак тогава ще се учреди и дружеството.

Колко време ще отнеме изготвянето на оценката?

- Ние не можем да влияем на този процес. Надявам се да се осъществи бързо. Смятам, че до Нова година би трябвало да сме учредили дружеството. Това е реално постижим срок.

А кога ще разкриете плановете си за стадиона?

- Има време. Нека сме готови, нека минат повечето срокове и тогава. Бъдете търпеливи.

На какъв етап е проектът за стадиона?

- Проектът се развива, работи се по него. Но е свързан с доста неща. Всичко това, което се случва в момента, се движи от собственика на имотите, тоест от Министерството на спорта. Нека да го кажа така - вече сме на пистата и краят се вижда. Това е най-хубавото.

Доколко е реалистично "Армията" да бъде завършена до 15 март 2021 година?

- Ако стигнем до самото строителство, една година е напълно разумен срок за реконструкцията на стадиона. От издаването на разрешение за строеж до издаването на разрешение за ползване разумният срок е година - година и половина. Самото строителство ще отнеме около година - година и два месеца. А после са необходими още два-три месеца, за да се въведе стадионът в експлоатация. Но началото е издаването на разрешителното за строеж. Искам да подчертая, че от наша страна финансови пречки за реализирането на проекта няма. Има единствено технология, която трябва да върви, за да се стигне до крайния изход.

Притеснявате ли се, че може да има недоволни от вашия проект за реконструкция? Очаквате ли някаква съпротива?

- Ще се погрижим за това Борисовата градина да получи само бонуси от това, че ще направим реконструкция на стадиона. Като добри стопани ще се погрижим да няма паднало дърво, дори напротив - ще разкрасим парка. Това е средата, в която нашите и вашите деца ще се забавляват, ще гледат мачове или пък ще се учат на футбол. Всички сме заинтересувани средата за децата да бъде възможно най-хубава.

А какви са плановете ви за Панчарево? Какво още искате да направите по базата там? И възможно ли е да остане на втори план заради стадиона?

- Панчарево по никакъв начин няма да отива на втори план, дори напротив. Базата ще изпревари стадиона. Струва ми се, че там нещата ще се извървят по-лесно като процедури. По-бързо ще се случат от "Армията". Искаме да направим терен, ресторант, както и хотел с възстановителен център.

Значи да очакваме Панчарево да бъде готово преди "Армията"?

- Напълно е възможно. Няма да делим едната инвестиция от другата. Което стане по-напред. Така или иначе, дружеството трябва да изгради и стопанисва и двата обекта -"Армията" и Панчарево. Нямаме интерес да се бавим.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички