ЦСКА селектира така, че да спре хегемонията на Лудогорец


ЦСКА селектира така, че да спре хегемонията на Лудогорец
Снимка: БГНЕС

3156 0

ЦСКА стяга ударна лятна селекция, пише "Тема Спорт". Поне четирима класни състезатели ще подсилят отбора за новия сезон.

На "Армията" са решени на всичко, за да спрат доминацията на Лудогорец, и за целта се подготвят много сериозно за идното първенство. В клуба вече имат ясна визия как трябва да изглежда тимът и къде трябва да се подсили.

Очаква се с ЦСКА да подпишат вратар, централен защитник, плеймейкър и централен нападател. Но селекцията може да добие и по-големи размери, като новите не е изключено да са петима или шестима. Всичко зависи и от развитието на преговорите с футболистите, чиито контракти изтичат, сред които са Станислав Манолев и Николай Бодуров.

На "Армията" почти сигурно ще укрепят конкуренцията на вратарския пост, където Георги Китанов няма адекватна алтернатива.

Още през зимата се водеха преговори за привличането на нов страж, но в крайна сметка такъв не бе взет. Идеята е през новия шампионат ЦСКА да има двама равностойни вратари, каквато е ситуацията в Лудогорец.

"Червените" ще укрепят и отбранителния вал, където Бодуров и Чорбаджийски изглеждат без сериозна конкуренция в ядрото на ариергарда. Както е известно, Рафа Перес разтрогна договора си с клуба.

На позицията зад централния нападател също се чакат интересни решения. Там се изявяват трима футболисти - Арсенио, Руй Педро и Кубемба, като най-много шансове от тях получава първият. Нито един обаче не успя да покаже постоянство през сезона и да убеди, че може да е ключова част от шампионски състав на ЦСКА.

Като че ли освен постоянство им липсва и необходимият характер. На тази позиция през новия сезон отново ще играе чужденец.

На върха на атаката пък Каранга ще получи солидно подкрепление, което да даде повече опции на треньорския щаб.

В момента на "Армията" не разполагат със състезател с изявен усет към гола, като това е основната причина резултатността на отбора да е твърде ниска. Припомняме, че "червените" не са вкарали 4 гола в нито един мач през пролетта.

Интересите на ЦСКА са насочени почти изцяло към чуждия пазар. В тази връзка Велизар Димитров и Стойчо Стоилов имаха няколко скаутски мисии зад граница.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички