ЦСКА се събуди, а Гарсес се "отпуши" в последните 45 минути преди Вечното дерби


ЦСКА се събуди, а Гарсес се "отпуши" в последните 45 минути преди Вечното дерби
Снимка: Lap.bg

3923 0

ЦСКА не допусна грешка в десетия кръг на Първа лига и победи като домакин Славия с 2:0. „Червените“ не успяха да впечатлят през първата част, но попадения на Маурсио Гарсес и Мено Кох през второто полувреме направиха разликата между столичните тимове.

По този начин „червените“ се изкачиха до първата позиция във временното класиране с 22 точки от 8 срещи, но с условието, че Лудогорец още не е изиграл гостуването си на Ботев Враца. Победа на „орлите“ ще изравни двата гранда на върха в класирането. Славия пък остава на осма позиция с 15 точки.

ЦСКА контролираше топката през по-малка част от времето, но беше по-настъпателният тим и заслужено стигна до успеха. Двата тима започнаха срещата агресивно и с идея за ранни попадения, но феновете изгледаха нулево реми през първите 45 минути.

Първото опасно положение дойде след близо четвърт игра и се разви пред домакинската врата. Тасев успя да напредне по левия фланг и изпрати ниско центриране, но връхлитащият Добрев не се възползва.

В 26-тата минута се стигна до спорно положение, тъй като Иван Турицов събори Тасев, но Волен Чинков остави атаката да продължи, но от нея „белите“ не успяха да се възползват. Те поискаха червен картон за българския национал, но съдията не си промени мнението.

До края на първата част по-интересните положения дойдоха след опити на Гарсес и Бамба, а именно и те направиха така, че домакините да открият. В 55-тата минута Бамба с чудесен рейд нахлу в наказателното поле и изпрати удар, избит от Вуцов. Кълбото обаче попадна в Гарсес, който не остави шансове на младия страж.

Второто попадение дойде след 180 секунди игра, когато „червените“ се възползваха от корнер и появилият се като резерва Мено Кох засече с глава последвалото центриране. До края на срещата Славия изпусна една чиста възможност чрез Нгуена в 80-тата минута.

Следващият мач на ЦСКА е гостуване на Левски в идната неделя. Срещата ще се проведе на Националния стадион "Васил Левски" и насрочена за 16:45 часа.

Първо полувреме:

Срещата започна динамично и двата тима си размениха по една опасна атака в първите пет минути. След още три Бусато бе напът да допусне куриозна грешка, след като не успя да избие с глава, но до попадение за гостите не се стигна. 

В 14-тата минута Тасев се впусна в атака по левия фланг и изпрати остро центриране в последния момент, но юношата на Ботев Пловдив Кристиан Добрев не съумя да го засече в наказателното поле. В противен случай, това щеше да се превърне в откриващото попадение. 

След още 12 минути се стигна до нова груба грешка, при която Тони Тасев бе съборен от Турицов, но атаката на "белите" продължи. В последствие Нгуена стреля, но без успех. От лагера на гостите поискаха ситуацията с фаула да бъде разгледана от ВАР, но до промяна в съдийското решение не се стигна. 

До края на първата част опасните положения останаха пред вратата на "белите". Най-чистите шансове се откриха пред Гарсес и Бамба, но и двамата не успяха да открият резултата. Славия пък изигра цялата първа част на контраатаки, което им донесе някои чудесни възможности. 

Второ полумреме:

Гол! ЦСКА успява да открие резултата в 55-тата минута чрез голмайстора на тима - Маурисио Гарсес. Бразилецът се възползва от избит удар на Дауда Бамба, който с чудесен рейд нахлу в наказателното поле. Страхотна стрелба на Гарсес сложи край на головата му суша! 1:0!

2:0! ЦСКА удря за втори път в рамките на 180 секунди, след като появилият се като резерва Мено Кох удвоява разликата! Той засече с глава след центриране от корнер!

В 80-тата минута гостите бяха близо до завръщане в срещата, но шпагат на Иван Турицов предотврати опита на Нгуена, който вероятно щеше да накаже Густаво Бусато!

Стартови състави:

ЦСКА: Бусато, Матей (K), Махмутович, Петров, Турицов, Вион, Юга, Шопов, Туфегдчич, Гарсес, Бамба

Славия: Вуцов, Томбак, Виячки, Керчев, Соарес, Нгуена, Вълчев, Стоянов, Добрев, Иванов (K)

Преди мача:

Възпитаниците на Саша Илич влизат в срещата с актив от пет поредни победи и с мисъл за възползване от грешката на преки конкурентни във временното класиране като Левски и ЦСКА 1948. Двата столични тима сгрешиха при визитите си съответно на Локомотив София и Ботев Пловдив.

"Червените" влизат в срещата като фаворит според букмейкърите, но се очаква те да бъдат отчасти предпазливи, тъй като контузии или наказания биха провалили плановете на старши треньора за дербито с Левски, което е на 18-и септември.

 "Белите" също се представят на ниво от началото на кампания. Те записаха 4 победи в последните си 5 срещи, като в последния кръг дори се наложиха над вечния съперник - Локомотив София. Преди това изгубиха от Арда, а другият им неуспех в миналите срещи е от Черно море - отново с 0:1.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички