ЦСКА с нов опит за картотеки през новото дружество, разчитат БФС да е размислил


ЦСКА с нов опит за картотеки през новото дружество, разчитат БФС да е размислил

1296 0

ЦСКА ще направи втори опит да картотекира играчите си през новото дружество, съобщава "Тема Спорт". "Армейците“ пробваха да минат по този път в началото на сезона, но БФС категорично им забрани да регистрират отбора чрез ФК ЦСКА. Поради тази причина работата на клуба сега е значително затруднена.

Старото дружество ПФК ЦСКА е със запорирани сметки, но играчите са картотекирани през него. Така оперативната дейност на "червените" се осъществява основно през новото ФК ЦСКА, но се получават излишни пречки пред клуба. За да се избегне този конфикт, в Борисовата градина са решили да направят втори опит за картотекиране през новото дружество. Те се надяват, че на "Иван Асен" ще размислят и този път ще позволят това да се случи. Разчитат също, че няма да се оказва задкулисен натиск върху комисията, която разглежда случая.

За да получат разрешение, ЦСКА трябва да представят документи, чрез които да докажат, че ФК ЦСКА е пряк наследник на ПфК-то.

През лятото Футболният съюз първоначално даде зелена светлина на смяната на дружествата. Броени дни по-късно обаче изненадващо се отметна и промени позицията си на 180 градуса. Така играчите бяха картотекирани през старото ПФК ЦСКА и то продължи своята дейност въпреки многобройните административни пречки.

В началото на 2008 г. при подобна ситуация Берое картотекира играчите си за втория полусезон с ново дружество. Тогава нямаше никакви спънки за Берое и те спокойно продължиха участие в „А“ група.

В случай че БФС все пак позволи картотекирането да се осъществи през ФК ЦСКА, е много интересно какво ще се случи при спечелване на Купата на България. Както е известно, ПФК ЦСКА е наказано да не участва в един от следващите два сезона в евротурнирите, ако се класира за тях. Санкцията за ФК ЦСКА обаче не важи... Но от друга страна пък, то е приемник на ПФК ЦСКА.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички