ЦСКА-ри, стиснете си ръцете!


ЦСКА-ри, стиснете си ръцете!
Снимка: БГНЕС

1549 0

Премиерът на България Бойко Борисов коментира в ефира на БТВ решението на Министерството на младежта и спорта да вземе базите на ПФК ЦСКА АД и да ги даде на новосформирания ЦСКА-София.

ДАДОХА "БЪЛГАРСКА АРМИЯ" НА ГАНЧЕВ

"Чакахме футболни хора на ЦСКА, техните привърженици и деятели, които обичат ЦСКА да намерят някакво разбирателство, защото това не ни е работа. Аз съм се водил от логиката и от това, което съм видял с очите си. Видяхте, че на бенефиса на Стоичков, както и когато ЦСКА взе Купата на България, пред 40 000 души. Тогава виждах само Гриша Ганчев. Не видях друг. Представете си обратния вариант. Те са постигнали тези успехи в най-тежкия момент за клуба, а пък изведнъж други да играят на "Българска армия", заяви Борисов.

На въпрос дали държавата няма да загуби много от това решение, премиерът сподели: "Ще отговоря по друг начин. В момента даваме близо 10 милиона за волейбола, за провеждането на световното първенство, таксите са такива. Отделно сигурно над 300-400 млн. са отишли за волейболни зали. Сигурно имаме над 20-30 вече в страната.

БОЖКОВ ХВЪРЛЯ БЯЛАТА КЪРПА ЗА ЦСКА

Защо сме го направили, заради феновете на волейбола, заради националното достойнство и радост, които носят волейболистите. И затова заслужават да бъдат толерирани. За ЦСКА, ако има законов начин, не 11 милиона, а и 20 да са необходими, бих настоял пред колегите да вземем такова решение. Защото ЦСКА не е кой да е клуб. Аз съм левскар, но ЦСКА са постигнали най-много. След 1990 година футболът у нас е в частни ръце.

От една страна, искаме да бъдем като по света, да спазваме правилата, искаме футболът да е отделно от държавата, както е по закон, а в друг момент искат от държавата да помогне. С какво повече да помогне? Поне 25 милиона сме дали за футбола в последните години. Призовавам хората от ЦСКА да си стиснат ръцете", сподели още той.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички