Бойко Борисов: Левскар съм, но ЦСКА е най-великият


Бойко Борисов: Левскар съм, но ЦСКА е най-великият
Снимка: БГНЕС

6958 0

До 7:30 сутринта гледам да съм се изтеглил за Министерския съвет, за да не преча на трафика. Помолих НСО 7:30-8:30 да се избягва за движение, вечер между 17:00 и 18:30 също. Така премиерът Бойко Борисов започна темата за футбола в България и по-точно ЦСКА.

GAME OVER: ДАДОХА "БЪЛГАРСКА АРМИЯ" НА ГРИША ГАНЧЕВ

Бях за Хърватия, каза Бойко Борисов и всъщност именно с фенските му футболни предпочитания за Евро 2016 започна интервюто по bTV, вместо с „маловажни” теми като например АЕЦ „Белене” и президентските избори. Моментално темата се прехвърли към „ЦСКА”, но премиерът я започна с поздравления за „Берое”, „Лудогорец” и дори „Славия” за представянето в евротурнирите. Министър-председателят призна и че преди няколко месеца си говорил с фенове от фракцията Animals за ЦСКА, като успя да вмъкне, че Гунди му е идол. Не ни е работа на нас да се занимаваме преди собственици и футболни хора да вземат решение. Водил съм се от логиката на това, което видях на бенефиса на Христо Стоичков и кой беше на празненствата на Купата – видях само Гриша Ганчев. Така Борисов обясни защо стадион „Българска армия” и базите отидоха при „ЦСКА-София” т.е. дружеството, което държи Гриша Ганчев и за момента е съставено от обединението на ПФК Литекс и Чавдар Етрополе.

Ако има законов начин, не 11 млн. лева, ами 20 млн. лева щяхме да дадем. Аз съм левскар, но ЦСКА е постигнал най-много успехи, подчерта Борисов. И предложи да се направи обществено обсъждане, да стане всеки министър шеф на футболен клуб, да се дадат 100 млн. лева държавни пари и футболът пак да бъде държавен. Поне 25 млн. лева сме дали за футбола в последните години, подчерта Борисов, който подчерта, че е още по-добре, че Гриша Ганчев му е и противник.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички