ЦСКА разби Ботев (Пловдив), но победи драматично с гол в последните секунди


ЦСКА разби Ботев (Пловдив), но победи драматично с гол в последните секунди
Снимка: Официален сайт на ЦСКА

5782 0

ЦСКА победи трудно с 2:1 Ботев (Пловдив) в дербито на втория кръг от българската Първа лига. "Червените" тотално надиграха "канарчетата", но се отличиха с твърде много пропуски, които щяха да им костват много. Гостите пък се разписаха с единствения си точен удар.

Първо Санкаре изведе домакините с дебютното си попадение, но през втората част Еспиноса засече центриране на Тодор Неделев от ъглов удар. При ситуацията Бусато можеше да се намеси по-добре. Победата за ЦСКА донесе Белтраме след гол от пряк свободен удар във втората минута от добавеното време.

За "армейците" предстои гостуване на Ботев (Враца), който шокиращо победи шампиона Лудогорец в първия кръг. Срещата е в събота (22.08) от 18:45 часа. Играчите на Ферарио Спасов ще приемат Берое у дома в неделя (23.08) от 20:00 часа.

СЪСТАВИ

ЦСКА: Бусато, Мазику, Гълъбов, Антов, Турицов, Юга, Санкаре, Тиаго, Енрике, Кери, Соу

Ботев (Пловдив): Георгиев, Бандаловски, Генев, Работов, Цикарски, Шоколаров, Еспиноса, Педросо, Неделев, Вутов, Илиев

КЪДЕ ДА ГЛЕДАМЕ ДВУБОЯ ЦСКА - БОТЕВ ПЛОВДИВ В ПЪРВА ЛИГА?

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Още в 5-ата минута ЦСКА бе близо до това да излезе напред в резултата. Тиаго изведе по прекрасен начин Али Соу, той овладя, падна на земята, бързо се изправи и стреля, но Георгиев отрази. При добавката Енрике пропусна да вкара топката в опразнената врата от непосредствена дистанция.

10 минути по-късно "армейците" пропиляха втора отлична възможност да поведат в резултата. Отново Соу бе главно действащо лице в наказателното поле на "канарчетата". Той гърдира топката, а след рикошет тя стигна до Кери, който пробва да завърши с външен фалц, но ударът му бе неточен.

23' - 1:0! Домакините най-сетне успяха да се възползват от своите положения. След изпълнение на пряк свободен удар се стигна до меле в наказателното поле, като там най-съобразителен се оказа Юнус Санкаре, който се обърна и завърши без да остави шансове на Георгиев.

Само 5 минути по-късно "червените" можеха да удвоят своята преднина, след като Тиаго стреля директно от малък ъгъл от пряк свободен удар. Янко Георгиев отби, но в играч на ЦСКА. Последва ново разбъркване, което обаче доведе ъглов удар. След неговото изпълнение не се стигна до нищо по-опасно.

До края на полувремето Ботев така и не успя да създаде нещо по-интересно в противниковата половина. ЦСКА продължи да контролира повече топката, но също не създаде повече чисти положения, от които да се възползва.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В първите минути на второто полувреме Ботев се опита да изнесе играта извън своята половина. "Жълто-черните" започнаха да атакуват по-често, но без да създават положения. ЦСКА опита на няколко пъти да контраатакува, но безуспешно. 

60' - 1:1! Наглед без нито едно по-чисто положение, Ботев успя да изравни резултата. Попадението дойде след ъглов удар. Тодор Неделев центрира, а Еспиноса засече с глава. Топката бе в обсега на Бусато, но стражът не успя да избие.

Само 2 минути по-късно ЦСКА пропиля поредната си "златна" възможност. Али Соу се озова в чиста позиция сам срещу Георгиев след извеждащ пас на Тиаго. Гамбийският нападател обаче стреля в стража и не успя да се разпише.

ЦСКА наложи контрола си върху двубоя, като държеше топката постоянно. В моментите, в които футболистите на Ботев се добираха до топката, по-скоро се опитваха да печелят време, отколкото да търсят победата.

"Армейците" продължиха да атакуват, но попадението така и не падаше. Последната добра ситуация за тях бе във втората минута от добавеното време, когато получиха правото да изпълнят пряк свободен удар точно на границата на наказателното поле. Зад топката застана Стефано Белтраме, който разстреля Георгиев и донесе победата за ЦСКА - 90+2' - 2:1!

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Сезонът започна по различен начин за софиянци и пловдивчани. ЦСКА тръгна с разочароващо равенство срещу абсолютния дебютант ЦСКА 1948, като двата тима завършиха при равенство 2:2. Ботев, пък, победи градския съперник Локомотив с 2:0.

Контраст имаше и в представянето на новите попълнения за двата отбора. Тези на "канарчетата" се представиха на ниво, докато това не може да се каже за новите при "армейците". Очаква се днес да дебютира и друг новодошъл в лицето на крилото Жул Кейта.

Успехът изглежда задължителен за футболистите на Стамен Белчев, които отново тръгват с големи амбиции преди началото на сезона. Втори мач без победа ще лиши тима от възможността да застане на челните позиции от самото начало. От друга страна, Ферарио Спасов със сигурност ще се надява на по-силна кампания от миналата, като евентуални победи срещу Локомотив (Пловдив) и ЦСКА на старта биха били страхотна заявка за това.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички