ЦСКА пропиля шансовете си и Карабах взе превес в съперничеството им (ВИДЕО)


ЦСКА пропиля шансовете си и Карабах взе превес в съперничеството им (ВИДЕО)
Снимка: ЦСКА, Фейсбук

6317 0

ЦСКА записа първо поражение по време на подготвителния си лагер в Австрия. То бе нанесено от азербайджанския шампион Карабах, който се наложи с 1:0 във вторник вечер. Това е втори успех за съперника в общо три контроли между двата тима през последните 6 години. Първо ЦСКА разгроми Карабах с 5:2 през 2017 г., а след това азербайджанците се наложиха с 1:0 преди 2 години.

Този път в герой за победителите се превърна в Редон Джиджа, който реализира в 42-рата минута. Най-добро впечатление за българския тим направи Илиан Антонов през втората част, когато бе включен под формата на централен нападател и създаде куп опасни ситуации. Той бе подкрепян в центъра на терена от колумбийския Професор - Марселино Кареасо, докато опитите през първото полувреме бяха дело на познатото дуо от успеха над Базел - Станислав Шопов и Тобиас Хайнц

Трябва да се отчете неспирния дъжд по време на целия двубой в Австрия, като под него Саша Илич включи две от новите си попълнения - Сейни Санянг от самото начало и Марин Орлинов през втората част. Трябва да се отбележи, че шампионът на Азербайджан контролираше топката през повечето време и имаше по-голям брой опасни ситуации, докато ЦСКА пропиля всичките добри опити. В края Карабах нацели и греда.

Така пред ЦСКА остава единствено контрола с местния Тирол в Австрия, като до този момент бе записал минимални успехи от 1:0 над Ботошани и Базел.

Първо полувреме

Началото на двубоя бе равностойно, като символичните гости контролираха повече кълбото в първия четвърт час. Станислав Шопов обаче отправи първия удар, който дойде в 15-тата минута, но не се превърна в проблем за Махамадалиев. 

След 120 секунди Андраде се оказа на стрелкова позиция, след като Диакаби напредна по оголения десен фланг и го намери открит. Офанзивният футболист обаче не намери очертанията на вратата.

В 30-тата минута нападението на настоящия шампион отдясно сполучи и Шагоян се наложи да извършва нарушение около наказателното поле. Такова обаче не бе свирено след чудесен авантаж. Топката бе попаднала във Вешович, който стреля мощно и по диагонал, но опитът бе неточен.

След 5 минути креативността на Шопов бе от полза за достигането на кълбото до Хайнц, който стреля опасно, но не намери очертанията на противниковата врата.

ГОЛ! В 42' Зубир напредна отляво и се справи с капитана Иван Турицов, а при последвалото подаване имаше рикошет в "армеец" и кълбото достигна до Редон. Той се възползва от ситуацията, която му се откри и стреля неспасяемо отблизо за 0:1!

Video edited on Kapwing

Второ полувреме

Бензия можеже да удвои преднината с първия си опит в мача, но опитът му пред наказателното поле бе париран от Бусато. Съвсем скоро Янкович също пробва неуспешно рефлекса на бразилския страж.

Преди изминаването и на 10 минути от полувремето Илиан Антонов напредна отдясно и размина двама, за да се открие на стрелкова позиция. Това се случи, но ударът на младока не бе достатъчно силен. 

След изминаването на час централният нападател в лицето на Антонов се замеси в нови две ситуации, в които отправи общо 3 удара, но и след тях ЦСКА не успя да изравни поради намесите на Махамадалиев.

С началото на последните 20 минути от редовното време първоначално "червените" се разминаха с чиста ситуация, а секунди по-късно Ахукадзе се отчете с изключително лош опит очи в очи с Орлинов.

В 84-тата минута гореспоменатия "грешник" този път нацели напречната греда, след като засече високо центриране с глава. 

Стартови състави

ЦСКА: Бусато, Турицов, Петров, Махмутович, Санянг, Юга, Вион, Шопов, Хайнц, Шагоян, Папазов;

Карабах: Махамадалиев, Вешович, Мустазафада, Медина, Джафаркюлиев, Ромао, Янкович, Андраде, Зубир, Диакаби, Чича

Преди мача 

До този момент отборите изиграха две проверки помежду си, като ЦСКА победи с 5:2 през 2017 година, а през 2021 година отстъпи с 0:1.

В срещата на стадиона в австрийския град Вьоргъл възпитаниците на Саша Илич ще опитат да продължат добрите впечатления от успехите с 1:0 над Ботушани и Базел. 

Не е изключено неофициален дебют за "червените" да запише и дългоочакваният таран Майкъл Естрада, който се присъедини към клуба едва през уикенда. Илич вероятно ще продължи и да дава шанс на младите, които до този момент блестят на лагера.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички