ЦСКА прави 13-и опит да покори Лудогорец


ЦСКА прави 13-и опит да покори Лудогорец
Снимка: БГНЕС

822 0

Лудогорец и ЦСКА ще премерят сили за 13-и път в Първа лига днес от 15:00 часа в Разград. Големият въпрос е дали "червените" най-после няма да счупят каръка срещу този съперник и фаталният номер №13 всъщност да им донесе щастие.

Мачовете между тези два отбора в Лудогорието вече се превърнаха в клише -по традиция домакинът бие, без да допусне гол.

ЦСКА е с абсолютен антирекорден баланс със загуби при 0:12 голова разлика срещу Лудогорец в Разград! Дали обаче има сили да промени негативната ситуация днес, след като нито веднъж в 12-те си мача с този съперник за първенство не го е побеждавал?

Шампионите изнесоха силен двубой през седмицата срещу Арсенал (2:3) и сега ще опитат да изиграят нов добър мач, но този път победен. На другия полюс е ЦСКА, който прави неубедителен старт на сезона, тепърва напипва своя ритъм след едногодишно изгнание в Трета лига, а за капак загуби у дома от Локо Пд в последния кръг (0:1).

Предвид явната разлика в класите "червените" няма да подходят като лъвове в срещата, а ще предприемат спокоен и предпазлив подход. Треньорът им Едуард Йорданеску е проучил достатъчно добре Лудогорец, за да знае как има шансове да пробие съперника и къде може да се пропука неговият собствен отбор.

Румънецът със сигурност няма да се впусне в атаки, които биха могли да оголят силно нестабилната отбрана на ЦСКА.

Според вестник "Тема Спорт", в дните преди срещата ЦСКА са тренирали постройка с фалшива деветка в лицето на Руй Педро, който досега играеше като офанзивен халф. Така португалецът може да заиграе като централен нападател, а това ще доведе до промени в полузащитната линия.

Петрус Бумал ще започне до Рубен Пинто в средата на терена. Камерунецът ще е с подчертано дефанзивни задачи, а във Вечното дерби показа, че действа спокойно и сигурно в срещи с висок залог. На Пинто освен в дефанзивен план ще се разчита много и при изнасянето и разиграването на топката.

Давид Симао пък ще бъде преместен по-напред и вместо като вътрешен халф ще играе зад нападателя на позицията на Руй Педро. Португалецът ще трябва да захранва триото свои сънародници около себе си - фалшивата деветка Педро и крилата Виана (отдясно) и Арсенио (отляво).

Друг обмислян вариант за атаката е бил Густаво Кулма да започне като централен нападател, но това по-скоро няма да се случи и колумбиецът ще остане на пейката. Резерва ще е и Преслав Йорданов, който вбеси Йорданеску с пропуските си срещу Локо (Пд).

В отбрана пък по всяка вероятност от състава ще бъде изваден крайно неубедителният Рафа Перес за сметка на Александър Дюлгеров. Под рамката пък се очаква да се завърне след контузия Георги Китанов.

Основното предизвикателство пред Лудогорец ще е да се пренастрои от вълна Арсенал към ЦСКА. Треньорът Георги Дерменджиев няма намерение да прави никакви промени в състава спрямо 11-те, започнали срещу "артилеристите" в София. Почти сигурно е, че Лудогорец ще излезе със същите титуляри.

Безспорно комбинацията Кешеру нападател, Кафу и Вандерсон крила и Марселиньо офанзивен халф изглежда плашеща на фона на рехавата защита на ЦСКА. Разградчани обаче също имат проблеми в отбрана този сезон и сякаш тази линия може да се окаже разковничето в срещата и за двата отбора. Лудогорец е уязвим и на вратарския пост, където Владо Стоянов и Борян са далеч от най-добрата си форма.

Този мач не решава нищо съществено в класирането, но е важен за морала на двата отбора. "Червените" така или иначе много трудно ще се борят за първата позиция след многото грешки от началото на сезона и в днешния мач по-скоро залогът е за чест.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички