ЦСКА повтори антирекорд на 18 години


ЦСКА повтори антирекорд на 18 години
Снимка: БГНЕС

1936 0

ЦСКА загуби от два новака в един сезон в Първа лига за първи път от 18 години насам. За последно това се случва през сезон 1997/98 г.

Тогава, както и сега, "армейците" губят и двете срещи като гости. Първо са поразени от Металург Перник с 1:0 на 20 септември 1997 г., като гола вкарва Генади Симеонов. Впоследствие той облече червената фланелка. Второто поражение пък е в Ловеч от Литекс, който лети към първата титла на България в историята си. На 15 март 1998 г. "червените" падат с 0:2 край Покрития мост, като точни са Стойчо Стоилов (бивш футболист на ЦСКА, сега работи за клуба) и албанският нападател Албан Буши.

Йорданеску крещял на играчите след Дунав, но не от грижа за ЦСКА

Оттогава насетне "червените" не бяха губили от два новака в един сезон досега - след пораженията с 0:1 от Верея и 0:2 от Дунав.

Вече само трима футболисти са играли без смяна за ЦСКА от началото на сезона - Георги КитаноВ, Божидар Чорбаджийски и Антон Недялков. Малинов бе изкаран за първи път от игра срещу Дунав, а Стойчо Атанасов не попадна в групата заради контузия.

С четиримата дебютанти - Станислав Манолев, Вилмар Джордан, Руй Педро и Рубен Пинто, в ЦСКА вече са използвани 24 футболисти. От тях 8 са чужденци, или 33%. От головете на тима в елита 70% са реализирани от иностранци - 7 от 10, като техни автори са Виана (4), Арсенио (2) и Кулма (1).

"Армейците" правят най-слаб старт в Първа лига от 2013 г. Тогава отборът, воден от Стойчо Младенов и сглобяван в хода на първенството, постигна само 7 точки в първите 6 кръга - 1 победа, 4 равенства и 1 загуба. Сега ЦСКА след 6 мача е с 10 точки при 3 победи, 1 равенство и 2 загуби.

Треньорът на ЦСКА Едуард Иорданеску копира старта на последния чуждестранен наставник на "Армията" преди него - Миодраг Йешич. Румънецът и сърбинът стартираха начело на отбора с победа с 2:0 и загуба с 0:2. В началото на пролетния дял през 2013 г. Йешич падна от Литекс, а после сломи Черноморец, но въпреки това бе уволнен. Сега Йорданеску взе мача с Локо ГО, но загуби от Дунав.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички