С пламенен младок и дух Ботев (Враца) отмъкна победата на Славия


С пламенен младок и дух Ботев (Враца) отмъкна победата на Славия
Снимка: Страница на Ботев във Фейсбук

1725 0

Славия и Ботев (Враца) завършиха наравно 2:2 във вълнуващ мач, сложил началото на шестия кръг в efbet Лига. Домакините водеха с 2:0 до 65', но врачани показаха непримиримост и успяха да се преборят за точка. Попаденията за "белите" реализираха Цветелин Чунчуков и Георги Йомов, а за Ботев точни бяха Доминик Янков и Мирослав Будинов.  Така в класирането столичани са седми с 8 точки, а "зелените" са на 11-а позиция с 5 пункта. 

Славия откри резултата в 38' с попадение на Цветелин Чунчуков. То стана факт след контраатака - грешка на Давид Рибейро, последвала грешка на Доминик Янков и добър завършващ удар на нападателя. Асистенцията бе на Галин Иванов. До този момент през по-голямата част от времето гостите от Враца доминираха, създадоха няколко положение и дори Валери Домовчийски удари греда.

В 55' Узунов можеше да удвои аванса на столичани - той бе изведен сам срещу вратаря, но Красимир Костов и Илия Миланов успяха да го неутрализират. Все пак, 4 минути по-късно Славия успя да вкара втори гол. Георги Йомов бе оставен непокрит и с диагонален удар опъна мрежата на Ботев. В ситуацията имаше съмнения за засада при гола. Минута по-късно Домовчийски бе провокиран от Вички и му нанесе удар с глава в корема. Играчът на Славия се свлече на тревата, а нападателят на гостите получи жълт картон.

Ботев (Враца) обаче показа дух и успя да намали изоставането си в 65'. Тогава Доминик Янков, за който това бе първи мач като титуляр със зеления екип, получи пространство и от границата на наказателното поле реализира хубав гол за 1:2. Попадението бе първо за него в новия му отбор. Ботев не спря дотук и успя да изравни в 79'. В гола отново бе замесен младокът Янков, който се пребори да задържи топката между няколко играчи на Славия и центрира. Топката кацна на главата на хвърлилия се в плонж Мирослав Будинов и спря в мрежата на Георги Георгиев - 2:2. Ветеранът бе влязъл 13 минути по-рано, заменяйки Апостол Попов. В 85' Галин Иванов пропиля добра възможност, след неразбирателство в защитата на врачани. Той обаче стреля покрай вратата.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички