ЦСКА получи отсрочка от УЕФА


ЦСКА получи отсрочка от УЕФА

1010 0

Двумесечна амнистия от УЕФА е получил ЦСКА, пише "7 дни спорт".

След последното разследване на мониторинга, на който бяха поставени "червените" заради отнетия през 2008 г. евролиценз, Лицензионната комисия в Нион е решила да удължи мониторинга до 15 октомври.

За тима от Борисовата градина това трябва да се отчете като огромен успех, тъй като по предварителни данни изхвърлянето му за три години от Европа беше почти сигурно. ЦСКА не покриваше 3 от 4-те критерия за финансов феърплей, като най-големият проблем беше задлъжнялостта към бивши и настоящи служители и шефове в клуба, както и капиталовата адекватност.

През август инспектори на УЕФА изискваха през няколко дни ЦСКА да изпраща документация по различни случаи, които подлежаха на детайлна проверка. В Нион заподозряха, че тимът от Борисовата градина е фалшифицирал документи за разсрочване на задължения към бивши и настоящи служители, за да отърве наказанието. В крайна сметка обвиненията не са били доказани, а от "Армията" изключително стриктно са спазили всички срокове в изпращането на документацията.

От Лицензионната комисия на европейската централа са останали приятно изненадани от неочакваната отзивчивост на ЦСКА, както и от факта, че клубът показва готовност да изпрали задълженията си, макар и на малки вноски. Затова и членовете на комисията са решили да дадат още няколко седмици отсрочка на "червените". След 15 октомври клубът отново ще бъде подложен на щателен одит, за да се установи моментното му състояние и да се направи сравнителен анализ с положението от август. Възможността за сериозно наказание на ЦСКА все още не е отпаднала, но компромисът от УЕФА определено е добър знак. Пред ръководството обаче остава големият проблем със санкцията от ФИФА, която включва забрана за трансфери до януари 2016 г.

ЦСКА продължава да дължи над милион евро по загубени дела в световната централа за неплатени заплати и комисиони.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички