ЦСКА полетя в Европа след мълниеносни 15 минути срещу австрийци


ЦСКА полетя в Европа след мълниеносни 15 минути срещу австрийци
Снимка: Официален сайт на ЦСКА

17691 0

ЦСКА записа изненадващо лесна победа във второто си домакинсктво през този сезон в Лига Европа. "Червените" разбиха Адмира Вакер с 3:0 на стадион "Българска армия", като всички попадения паднаха през втората част на първото полувреме.

Кирил Десподов се оказа големият герой на селекцията на Нестор Ел Маестро, след като вкара първите две попадения в 26' с глава и в 34' след отлично извеждащо подаване на Едвин Джеси. Крайното 3:0 оформи новият централен нападател на тима Мауриндес, който се разписа след точно изпълнение на 11-метров наказателен удар.

Този успех беше и най-категоричният за новия треньор на тима Ел Маестро, а у дома неговата селекция все още не е регистрирала гол в собствената си врата. Реваншът е след седмица във Виена, а ако съумее да преодолее този кръг, ЦСКА ще се изправи срещу Копенхаген.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

По страхотен за ЦСКА начин започна срещата, след като "червените" показаха коренно различна игра в сравнение с мачовете с Рига. От самото начало Кирил Десподов и компания натиснаха и имаха две отлични положения, пропилени от Жоржиньо и Перейра, който при центриране от корнер стреля от 2 метра в аут.

В 14' ЦСКА изпусна фантастична възможност, след като Едвин Джеси беше изведен зад гърба на отбраната, стигна до аутлинията с топката и успя да подаде на Жоржиньо. Неговият удар обаче беше крайно разочароващ.

В 26' все пак "червените" поведоха. При грешка в изнасянето от страна на играчите в бели фланелки топката беше насочена по лявото крило. Там беше Едвин Джеси, който центрира перфектно за Десподов, а той с глава реализира за 1:0.

В 34' пък ЦСКА разви брилянтна контраатака по дясното крило, а Десподов разигра на двойно подаване с Джеси. Българският национал се озова сам срещу вратаря и реализира спокойно за 2:0. 4 минути по-късно се стигна и до дузпа в полза на ЦСКА за игра с ръка на защитник в бяло. Мауриндес беше точен и направи резултата 3:0 в полза на домакините.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

ЦСКА намали темпото през втората част и Адмира имаше няколко опасни удари с глава по посока вратата на Черниаускас, но нападателите в бяло не бяха точни в завършващата фаза. В същото време "червените" контраатакуваха опасно, но за разлика от първата част, последният пас не се получаваше на играчите, ръководени от Ел Маестро.

До края на срещата ЦСКА умело задържа аванса си и, въпреки че не успя да направи по-убедителна победата си, то "червените" се превърнаха в абсолютен фаворит за класиране напред в турнира. В края на мача за домакините се появиха играчи като Антов, Костадинов и Лясков, които записаха няколко игрови минути в иначе важния за "червените" мач.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

ЦСКА: 30. Черниаускас, 25. Перейра, 4. Чорбаджийски, 27. Секулич, 3. Жеферсон, 6. Пинто, 16. Бикел, 7. Жоржиньо, 19. Десподов, 8. Джеси, 9. Мауридес

АДМИРА ВАКЕР: 1. Лейтнер, 3. Спасич, 4. Бауер, 5. Тьолке, 7. Старкъл, 8. Цвершиц, 11. Бакъш, 14. Хюлманд, 19. Ворсагер, 20. Кадлец, 44. Яколиш

ЕТО КЪДЕ МОЖЕ ДА ГЛЕДАТЕ МАЧА НА ЦСКА В ЛИГА ЕВРОПА

ГЛЕДАЙ НА ЖИВО:

 

ПРЕДИ ДВУБОЯ

В първия кръг ЦСКА отстрани много трудно Рига след изпълнение на дузпи, като и двете срещи завършиха при резултат 1:0. Наставникът Нестор Ел Маестро има много кадрови проблеми, с които ще трябва да се справи. Тиаго, Малинов и Бодуров са наказани, а Енрике е контузен. Това ще доведе до няколко размествания в стартовите 11. В центъра на защитата до Чорбаджийски се очаква да застане Секулич, който досега бе използван като десен бек. В неговата зона пък ще започне Перейра, за когото това ще е първи старт като титуляр в ЦСКА. В халфовата линия вариантите пред Ел Маестро са доста ограничени - с по-дефанзивни функции ще са Антов и Бикел, а Пинто по всяка вероятност ще играе зад нападателя.

Адмира е разколебан, след като в събота бе елиминиран сензационно от третодивизионния Ньойзидл за купата (0:1). За капак вчера стана ясно, че един от стълбовете в защита през изминалия сезон Фабио Щраус е скъсал връзки в този двубой. Освен него на Адмира днес ще им липсват още двама бранители - Петлах и Шерцер, както и нападателят Калайджич. Новият плеймейкър Саханек пък не е в оптимална кондиция и почти сигурно няма да вземе участие в мача. Адмира е силно обновен състав, като за тима това ще е първо евроучастие от 2016 г. Тогава австрийците елиминират два съперника в ЛЕ (Спартак Миява и Капаз), преди да бъдат спрени от Слобан Либерец. В отбора са останали само 4-ма от двубоите с чехите - резервният вратар Кутин, бранителят Звиершиц, халфът и капитан Toт и дясното крило Щаркл

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички