ЦСКА поднови сезона с победа над Славия на кошмарен терен, Али Соу се превърна в герой


ЦСКА поднови сезона с победа над Славия на кошмарен терен, Али Соу се превърна в герой
Снимка: Официален сайт на ЦСКА

5272 0

ЦСКА започна с победа след подновяването на шампионата в българската Първа лига. "Червените" надделяха с минималното 1:0 над Славия в столичното дерби на кръга и изместиха Локомотив (Пловдив) от второто място в класирането, доближавайки се на 3 точки от Лудогорец, който е и с мач по-малко. Успехът дойде при изключително трудни метеорологични условия.

Обилният снеговалеж в София затрупа целия терен и условията се влошаваха все повече с всяка изминала минута, което затрудни футболистите на максимум и намали значително качеството на продукцията на двубоя. Въпреки това, бе взето решение той да не бъде отменян.

Футболистите на Бруно Акрапович успяха по-бързо да се приспособят и в крайна сметка откраднаха важните 3 точки. Домакините от Славия обаче могат да съжаляват, тъй като при 0:0 на два пъти уцелиха гредите около Густаво Бусато. "Червените" вкараха от първия си шанс, след като в 24-ата минута Али Соу реализира ново попадение за сезона и продължи добрата си форма от преди паузата.

За ЦСКА предстои домакинство срещу Черно море след седмица - в събота, 20 февруари. За Славия пък следва гостуване на Берое в неделя, 21 февруари.

СЪСТАВИ

Славия: Вуцов, Патев, Гандри, Христов, Антовски, Вълчев, Дост, Макрилос, Стоев, Кирилов, Рангелов

ЦСКА: Бусато, Матей, Гълъбов, Занев, Вион, Мазику, Пеняранда, Тиаго, Соу, Синклер, Йомов

ГЛЕДАЙТЕ НА ЖИВО ДЕРБИТО СЛАВИЯ - ЦСКА ОТ ПЪРВА ЛИГА

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Снеговалежът не спираше и това сериозно възпрепятстваше двата отбора. В средата на частта мачът бе прекъснат, за да може теренът да бъде леко разчистен. До този момент никой тим не стигна до чиста ситуация за гол.

До края на срещата и двата отбора имаха своите шансове за попадение, но теренът се влошаваше все повече, правейки ситуацията още по-трудна. В крайна сметка натискът на "белите" в самия край не доведе до изравнителен гол и мачът завърши с минимална победа за ЦСКА.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

В първите 10 минути от двубоя нямаше интересни положения пред двете врати, като до голяма степен за това вина имаха ужасните условия на терена и снегът. Все пак, "белите" стигнаха до добра възможност секунди след изтичането на 10-ата минута, когато удар на Кирилов се отби в страничния стълб.

"Армейците" стигнаха до своята първа възможност 6 минути по-късно, когато Али Соу овладя блокирана топка и реши да стреля от границата на наказателното поле, но ударът му мина малко покрай страничния стълб на Вуцов. Секунди след това и Пеняранда стреля отдалеч, но стражът улови.

В 18-ата минута "белите" отново имаха малшанс. Центриране от ъглов удар и удар с глава на Вълчев кацна точно върху напречната греда и ги лиши от попадение. За втори път греда спря Славия.

24' - 0:1! ЦСКА излезе напред в резултата, след като Брадли Мазику направи феноменален пробив отляво, подаде отлично към Соу, който овладя на гърди и чукна топката покрай Вуцов.

До края на полувремето Славия имаше още една отлична възможност. Състоянието на терена се влошаваше все повече и това възпрепятства двата отбора от това да се стигне до нещо повече.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Вицешампионът ЦСКА се раздели с някои футболисти, като най-голямата липса вероятно ще бъде младият централен бранител Валентин Антов, който отиде под наем в италианския елитен Болоня. Наставникът на "червените" Бруно Акрапович нееднократно заяви, че Пламен Гълъбов ще го замести, както и че по традиция фланговите футболисти Иван Турицов и Тибо Вион също могат да играят на тази позиция в центъра на отбраната.

Същевременно бяха привлечени трима нови играчи - полузащитникът Федерико Варела, както и нападателите Джорди Кайседо и Бисмарк Чарлс. Предстои да видим дали някой от първите двама ще запише своя официален дебют за "армейците".

Акрапович ще има проблем с окомплектоването в халфовата линия, тъй като Жеферсон е с травма, а Амос Юга е наказан. Това почти със сигурност значи, че Адалберто Пеняранда, който бе твърда резерва до момента, ще стартира като титуляр. Още повече, че венецуелецът впечатли с изявите си с приятелските срещи.

Славия от своя страна също осъществи входящи и изходящи трансфери. Тимът се намира на кошмарната предпоследна позиция и ще направи всичко възможно, за да не се стигне до резила от изпадане. Наставникът Тарханов пък обеща, че ще спаси отбора.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички