ЦСКА почва план "Б" група с Божков


ЦСКА почва план "Б" група с Божков
Снимка: БГНЕС

2152 0

ЦСКА може и да не прескочи трапа на фалита, но обмисля вариант, в който поне да не попадне в черната дупка на аматьорския футбол.

"Меридиан Мач" твърди, че настоящият силен човек на "Българска армия" Ивайло Манджуков се е срещнал миналата седмица с бившия собственик на клуба Васил Божков и са обсъдили вариант за бъдещето на 31-кратните шампиони. Според него Манджуков трябва да даде отговор до 2 юни дали ще продължи с опитите да извади ЦСКА от блатото покрай 23-те милиона лева задължения. Бизнесменът обяви миналата седмица, че такива са данните от последната ревизия и намекна, че фалитът е (не)очаквана възможност.

До фаталната дата Манджуков ще е проверил дали има възможност да се намерят допълнителни спонсори, ще е наясно дали клубът е загубил евролиценза си и би трябвало да има развой около въпроса с базите. Хвърли ли Манджуков бялата кърпа, то "армейците" ще обявят фалит, а Васил Божков ще вземе лиценза на Септември (Симитли), като клубът ще бъде прекръстен на ЦСКА с някакво удължение след въпросните четири свещени букви.

Такъв вариант се обсъждаше и преди две години, когато старите собственици Димитър Борисов и Иво Иванов искаха да фалират клуба, а с помощта на Аспарух Никодимов и още няколко "червени" легенди обмисляха варианта да регистрират нов клуб с лиценза на Струмска слава под името ЦСКА Радомир. Според чл. 20, точка 1, ал 3 от "Наредбата за първенства и турнири", клуб от "Б" група губи лиценза си, ако промени името си, без да запази връзка със съществуващото си. Така, съвсем условно казано, един нов ЦСКА Септемврийско знаме ще изпълни това изискване и няма да е проблем за документа. Второ условие, за да не бъде отнет лиценза, е да няма промяна на основния цвят на екипа, а при Септември (Симитли) той е червен.

Интересен факт е, че точно Септември изхвърли ЦСКА от купата на България преди три години, когато начело бе Стойчо Младенов.

Твърде вероятно е Ивайло Манджуков да остане и в новия клуб. Бизнесменът е известен с пристрастията си към "армейците", а освен това е вложил 600-700 000 лева лични пари до момента, които при фалит ще бъдат безвъзвратно загубени. Почти сигурно в управлението ще участва и синът на Васил Божков Антон, който подкрепя любимия си отбор от трибуните винаги когато е в страната.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички