ЦСКА победи категорично Ботев (Пловдив) и записа четвърта поредна победа


ЦСКА победи категорично Ботев (Пловдив) и записа четвърта поредна победа
Снимка: Официален сайт на ЦСКА

4230 0

ЦСКА безпроблемно разгроми Ботев (Пловдив) с 3:0 в един от най-интригуващите двубои за кръга в българската Първа лига. На стадиона в комплекса в Коматево "червените" контролираха напълно мача и не оставиха нищо на случайността.

"Армейците" изиграха един от най-добрите си двубои от началото на сезона и тотално доминираха над "канарчетата", като можеха да вкарат и още голове, но Енрике се отличи с няколко пропуска. Точни за тима бяха Тибо Вион, който откри резултата с дебютно попадение след страхотен изстрел с по-слабия ляв крак, Али Соу, както и Брадли Мазику.

Това е четвърта поредна победа за ЦСКА, който се изкачи до 3-ото място с 27 точки от 14 мача - с две по-малко от Лудогорец (който е с 2 мача по-малко) и с 3 по-малко от Локомотив (Пловдив), който е обаче с мач повече от "червените".

За момчетата на Бруно Акрапович предстои последен мач в Лига Европа - домакинство срещу Рома (10 декември), а след това още две домакинства, но в Първа лига - срещу Ботев Враца и Левски, преди зимната пауза. За Ботев (Пловдив) предстоят сблъсъци срещу Берое и Лудогорец.

СЪСТАВИ

Ботев (Пловдив): Георги Аргилашки, Станислав Работов, Виктор Генев, Маркиньос Педросо, Мите Цикарски, Филип Филипов, Джонатан Перейра, Славчо Шоколаров, Димитър Тонев, Тодор Неделев, Атанас Илиев

ЦСКА: Густаво Бусато, Юрген Матей, Жеферсон, Енрике Рафаел, Петър Занев, Тибо Вион, Брадли Мазику, Тиаго Родригес, Амос Юга, Али Соу, Валентин Антов​

Къде да гледаме двубоя Ботев (Пд) срещу ЦСКА в Първа лига?

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В 55-ата минута Занев намери добре Енрике Рафаел в наказателното поле на Ботев. Той се справи по великолепен начин срещу Работов, за да си отвори добра позиция за изстрел. След това опита и удар, но той мина малко над вратата на Аргилашки.

59' - 0:2! "Червените" удвоят своя аванс в резултата чрез Али Соу. Той получи меко подаване в наказателното поле от Тиаго, гърдира топката и с едно докосване се освободи от Генев, след което стреля по земя с по-слабия си ляв крак и реализира.

68' - 0:3! Тибо Вион центрира отдясно, а на върха се бе озовал Брадли Мазику, който стреля с глава. Аргилашки спаси, но топката се върна точно в Мазику, който нямаше проблеми да се разпише на празната врата.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

В 8-ата минута ЦСКА стигна до добра ситуация, след като Енрике Рафаел спечели нарушение от много удобна за директен обстрел позиция на около 20-ина метра. С изпълнението се нае Жеферсон, който обаче стреля право в стената.

3 минути по-късно и Ботев стигна до своето първо положение. Тодор Неделв осъществи прекрасно извеждащо подаване към Цикарски, който обаче стреля много неточно в наказателното поле.

20' - 0:1! С първата си по-сериозна ситуация "червените" поведоха в резултата. Тиаго се отличи с чудесна техника на аутлинията, подаде в наказателното поле и след като Енрике и Соу не успяха да играят с топката, Вион успя да го стори със силен и точен до безкрайност изстрел.

10-ина минути преди края на първата част "канарчетата" понесоха огромен удар, тъй като капитанът Тодор Неделев бе принудително заменен. Той получи травма без контакт с противников футболист преди средата на частта, но опита до последно да продължи. Това в крайна сметка се оказа невъзможно и той напусна.

В самия край на полувремето защитата на Ботев отново бе колеблива и позволи на Енрике Рафаел да се измъкне срещу Аргилашки, но леко втрани от вратата. Играчът на ЦСКА реши да стреля, а не да подава към Соу, а ударът му се отклони в рамото на Аргилашки.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Поредната за кампанията смяна Лига Европа - Първа лига за ЦСКА, като това е предпоследният такъв случай, след като след дни "армейците" ще изиграят последния си европейски мач за сезона - домакинство срещу италианския гранд Рома.

"Червените" определено бяха повлияни от участието си в Европа и това породи поредица от разочарования в първенството, които все пак бяха туширани, но вече създадоха пасив на тима спрямо първото място. ЦСКА ще се надява все пак да продължи серията си от 3 поредни победи в Първа лига.

Сезонът за Ботев (Пловдив) се развива далеч от мечтания начин, но изключително равностойният до този момент сезон у нас дава възможност на "канарчетата" все пак да се борят за топ 6 и попадане в шампионския поток. Те са с 14 точки от 13 мача - 7 пункта по-малко от 6-ия Черно море, който обаче е и с два мача повече.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички