ЦСКА победи Етър с 1:0 в мач от 21-ия кръг на Първа лига


ЦСКА победи Етър с 1:0 в мач от 21-ия кръг на Първа лига
Снимка: Lap.bg

2858 0

ЦСКА победи трудно Етър с 1:0 в мач от 21-ия кръг на Първа лига. Георги Йомов изпусна дузпа през първото полувреме, но заменилият го през второто полувреме Рафаел Енрике отбележи отблизо и донесе трите точки за своя отбор.

ЦСКА започна по-активно срещата и още в първата минута на мача се стигна до центрирания в наказателното поле на Етър, но до удар не се стигна. Последваха по-спокойни минути, в които двата отбора се разучаваха взаимно. В 20-ата минута Мазику подаде добре към Тиаго, но той не успя да нанесе добър удар по топката.

В 23-ата минута ЦСКА получи дузпа след нарушение срещу Мазику, но Христо Иванов спаси удара от бялата точка на Георги Йомов. 7 минути по-късно Иванов отказа отново Йомов с добро спасяване, след като нападателят беше останал очи в очи с него.

В 33-ата минута Христо Иванов показа страхотен рефлекс и спаси удар с глава на Матей след корнер. До края на полувремето не последва нищо по-интересно пред двете врати.

40 секунди след началото на второто полувреме Жорди Кайседо не уцели очертанията на вратата, след като беше останал сам срещу вратаря. В 50-ата минута Тибо Вион стреля силно отдалече, но Христо Иванов улови сигурно.

В 60-ата минута току що влезлият в игра Рафаел Енрике се разписа за 1:0 с удар отблизо след подаване на Жорди Кайседо. Голмайсторът замени изпусналия дузпа Георги Йомов. В 66-ата минута на мача Густаво Бусато получи контузия и бе заменен от Димитър Евтимов под рамката на вратата.

В 73-ата минута Христо Иванов записа още едно спасяване след удар на Тиаго от дъгата на наказателното поле. Четири минути по-късно Здравко Илиев от Етър центрира добре топката в наказателното поле на ЦСКА, но не намери свой съотборник. До края на мача "червените" пазеха преднината си, а Етър така и не стигна до чисто голово положение в мача.

ЦСКА е на 2-ро място в класирането с актив от 43 точки, 8 по-малко от първия Лудогорец. Етър пък продължава да е на поледното място в Първа лига с едва 16 точки от 21 изиграни мача.

ПРЕДИ МАЧА

"Армейците" търсят задължителен успех срещу последния в класирането след нулевото равенство с Локомотив Пловдив, заради което бяха подложени на остри критики. Търновци нямат загуба в последните си три срещи - нулево равенство с Левски, 1:1 с Локомотив Пловдив и победа с 3:1 срещу ЦСКА 1948.

Бруно Акрапович няма да може да разчита на Амос Юга, който е с травма. Адалберто Пеняранда поднови тренировки, но все още не е готов за игра и също ще пропусне мача. Очаква се Георги Йомов да остане на пейката, а в нападение да започнатт Жорди Кайседо и Бисмарк Чарлс.

За състава на Етър под въпрос са Венелин Филипов и Мариян Иванов, а сигурни отсъстващи са Ерол Алкан и ветеранът Даниел Младенов. "Болярите" ще разчитат на намиращия се в добра форма Миси Мезу, както и на Преслав Боруков. Двамата се разписаха при победата с 3:1 над ЦСКА 1948.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички