ЦСКА победи 14-кратен шампион на Полша след голяма драма и много треперене (ВИДЕО)


ЦСКА победи 14-кратен шампион на Полша след голяма драма и много треперене (ВИДЕО)
Снимка: CSKA.BG

6126 0

ЦСКА записа първа победа по време на зимната си подготовка в Турция, след като се наложи с 3:2 над 14-кратния шампион на Полша от миналия век – Гурник Забже. Възпитаниците на Саша Илич обаче потрепериха, тъй като инициативата бе загубена след първия половин час, а на практика опасните положения пред една от двете врати през второто полувреме бяха рядкост, докато символичните гости не изравниха.

В герои за ЦСКА се превърнаха Браян Морено и Иван Турицов със своите попадения от първата част – колумбиецът откри след едва 40 секунди, а в 25-тата минута спечели и дузпата, от която се разписа българина. Мено Кох пък донесе същинския успех, тъй като отбеляза с глава победното попадение в самия край.

След 30 изиграни минути Влодарчик върна попадение, а в последната секунда на първата част имаше всички перспективи за изравняването, но до такова не се стигна.

През първата част възпитаниците на Илич бяха по-агресивни, докато след час игра Жанза от Гурник получи втори жълт картон, но не напусна терена.

След това по-голямото желание на поляците даде резултат и грешка пред вратата на Евтимов доведе до втори гол на Влодарчик в двубоя -  по-малко от 10 минути преди края на срещата.

Мено Кох обаче донесе крайния успех с буквално последното положение в двубоя, при което Вион центрира от статично положение, а нидерландецът се извиси над всички, за да засече с глава. 

Трябва да се отбележи, че повечето положения след 30-тата минута бяха на сметката на поляците. За ЦСКА предстоят още четири контроли, първата от които срещу австрийския ЛАСК. 

Първо полувреме:

Българският гранд започна срещата по възможно най-добрия начин, след като възпитаниците на Илич съумяха да поведат след едва 40 секунди. Попадението бе дело на Морено, който бе изведен очи в очи с противниковия страж и не срещна проблеми при завършващия удар.

В 12-тата минута голмайсторът на ЦСКА бе напът да удвои преднината на "червените", но опитът му бе предотвратен в последния възможен момент. Той бе изведен по десния фланг и отправи точен, но слаб удар по опразнената врата, след като залъга излезлия противников страж.

Кълбото обаче бе избито в последния момент на сантиметри от възможността да се превърне в попадение.

Във въпросния двубой съдийската бригада бе от Полша, за разлика от първата контрола на "червените", в която арбитрите бяха от Турция и се отчетоха с редица грешни решения.

Гол! В 25-тата минута символичните домакини от ЦСКА покачиха до 2:0 чрез Иван Турицов. Натрупалият опит българин се нагърби с изпълнението на дузпа и с безгрешно изпълнение около центъра на вратата удвои разликата.

Наказателният удар бе отсъден при нарушение срещу Морено, който нахлу по десния фланг, но бе съборен.  

Гол! След изиграването на близо половин час разликата бе намалена чрез Влодарчик, който се озова на пътя на топката пред очите на Евтимов. Стражът нямаше как да се намеси при стрелбата от близка дистанция, докато преди това Кравчук бе изпуснат и прати добро подаване, успоредно на голлинията.

В 38-мата минута Влодарчик бе съвсем близо до изравняването след удар с глава, но той премина около левия страничен стълб. До него се стигна след центриране от корнер, при което Евтимов увисна.

Последните минути на първата част можеха да донесат търсеното второ попадение на символичните гости, но топка на втора греда бе засечена по незадоволителен начин и само неточния опит за удар спаси Евтимов от второ попадение във вратата си в рамките на четвърт час. 

Второ полувреме:

Саша Илич традиционно направи куп промени на полувремето и по този начин "армейците" стартираха второто полувреме с тази 11-рка:

Евтимов, Махмутович, Кох, Петров, Де Нойер, Жеферсон, Вион, Марселино, Живков, Шегоян

След час игра се стигна до втори жълт картон за Жанза, след като извърши грубо нарушение срещу Вион. Той обаче остана на терена. 

През първите 20-ина минути на втората част имаше спад в опасните положения пред една от двете врати до 65-тата минута. Тогава Кравчук имаше нова възможност да изравни с глава, но опитът му премина над напречната глава. 

До 70-тата минута на практика липсваха опасните положения пред вратата на символичните гости. Срещу тях се изправи Джеферсон с удар от дистанция, но опитът му не намери рамките на вратата. 

В началото на последните 10 минути от двубоя Дадек бе опасно близко от изравняването, но и неговият удар бе неточен.

Гол! Желанието на символичните гости даде резултат в 81-вата минута, след като Махмутович допусна грешка на метри от Евтимов и Влодарчик вкара втория си гол в двубоя на опразнена врата.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

ЦСКА: Евтимов, Минков, Матай, Юга, Турицов, Шопов, Линдсет, Туфегдчич, Марселино, Гарсес, Морено

Гурник Забжe: Биелица, Счесняк, Палужек, Коцке, Врховец, Вожтужек, Дадок, Окунуки, Янза, Влодарчик, Кравчук

ПРЕДИ ДВУБОЯ:

ЦСКА стартира втората част от зимната си подготовка с лагер в Турция. " Преди подновяването на сезона у нас, "армейците" си уредиха 6 приятелски мачове. Първият от тях бе срещу японския Санфрече Хирошима, който беше загубен с 0:1. "Червените" обаче оставиха добри впечатления, а съдийството в мача бе на много лошо ниво.

Сега обаче, на възпитаниците на Саша Илич предстои да срещнат също толкова притенциозен тим в лицето на Гурник Забже. До момента в подготовката си "трицветните" записаха победа с 3:1 над Рот-Вайс.

Интересно присъствие в срещата се очаква да е това на легендарният бивш германски национал Лукас Подолски. Бившата звезда на Байерн Мюнхен, Арсенал и Интер, който е и световен шампион през 2014-а година, е част от Гурник от 2021 г.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички