ЦСКА плаща заплати като Лудогорец - прахосват над половин милион месечно


ЦСКА плаща заплати като Лудогорец - прахосват над половин милион месечно

3238 0

Близо 550 000 лева на месец прахосва поставеният под надзор ПФК ЦСКА АД за заплати и бонуси на футболисти, треньори и директори, твърди "7 дни спорт". Така на година само за възнаграждения на тези хора ЦСКА харчи близо 7 милиона лева.

Престъпното е, че горе-долу това е фонд "работна заплата" и на шампиона Лудогорец. Там Кирил Домусчиев плаща на година малко над 8 милиона лева за заплати. Разликата е, че неговият Лудогорец за 2 години му донесе приходи от над 30 млн. лева, докато работата на Стойчо Младенов и подчинените му е 0 лева и няколко стотинки!

Съвсем не са безпочвени твърденията на Георги Илиев, че обявените заплати на играчи на ЦСКА в клубния сайт сериозно се разминават с онова, което футболистите взимат. Играч като Серджиу Буш например си докарва минимум още 10 000 лева над обявените 15 бона от клуба. Още по-сериозни са бонусите пък на хърватина Тончи Кукоч. Такива се полагат на почти всички чужденци, доведени от Стойчо Младенов.

Сериозните възнаграждения на футболистите отварят и втора пробойна в бюджета. Общо официалният разход за заплати в ЦСКА е близо 320 000 лв. Това означава, че в НОИ трябва да се внасят 20 процента от тази сума - т.е. около 65 000 лв. "Червените" обаче не правят това в момента, което ще се превърне в нов воденичен камък за клуба на края на сезона, когато дългът към института ще е скочил с още един милион.

Точно въпросните харчове са голямата причина всички останали акционери в ЦСКА да са настръхнали срещу ръководството. Томов и Тодоров отказват да предоставят истинската ведомост, което внесява хората, купили си дялове от клуба. Главният финансист на клуба Пламен Димитров пък е инструктиран от Томов и компания да не дава никаква информация за текущите разходи, с риск да бъде уволнен, ако си отвори устата.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички