ЦСКА откри начин да се вмъкне в "Б" група, заплашва БФС


ЦСКА откри начин да се вмъкне в "Б" група, заплашва БФС

1930 0

От ЦСКА са поискали да бъдат лицензирани за "Б" група на мястото на Литекс 2, пише "24 часа". Ловчанлии и Лудогорец бяха единствените отбори от елита, които пожелаха дублиращите им отбори да влязат във втора дивизия. Литекс обаче не е платил необходимите за участие 50 000 лв.

Така ЦСКА, който вече е с подкрепата на Гриша Ганчев, иска прелицензиране от страна на БФС, като да заеме свободното място. Шансовете за това са големи. В противен случай от Борисовата градина са заплашили, че могат да стигнат и до УЕФА за криминално лицензиране на поне два отбора от елитната група през новия сезон.

Единият се е възползвал от т.нар. установителни искове в съда в последния момент, които не се толерират от евроцентралата. Става въпрос за бавене на топката, като се пуска жалба уж да се установи точният размер на дълга. Така всичко се удължава за още една година. То бе допуснато да бъде направено от ЦСКА, като тогава имаше опит да се атакуват дълговете към треньорите Адалберт Зафиров и Милен Радуканов, но това лято за други бил направен компромис.

Вторият клуб пък се е възползвал от цесия, за да се издължи на отбор за играч, което пък е абсолютно забранено от УЕФА, но е допуснато от БФС. Според източник от Борисовата градина един сигнал ще доведе до сериозни сътресения в родната "А" група.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички