ЦСКА обмисля да привлече млад норвежки национал


ЦСКА обмисля да привлече млад норвежки национал
Снимка: LAP.bg/ Емона Цончева

955 0

Любопитен футболист е предложен на ЦСКА, информира "Тема спорт". Той е български талант, който защитава цветовете на Норвегия. Става дума за 18-годишния Калоян Костадинов, полузащитник на Стабек, който бил впечатлил ръководството на "червените". Шансът те да го привлекат през лятото не е малък, според изданието.

Костадинов започва да тренира футбол в школата на Етър, но когато е 8-годишен, заминава с родителите си за Норвегия. Там продължава развитието си в местния Санднес Улф. Българинът започва като централен нападател, а година по-късно е преместен на лявото крило. Най-добре обаче се чувства на позицията зад нападателя, където заиграва с течение на времето.

Едва на 16 години той дебютира за мъжкия тим във второто ниво на норвежкия футбол, след като скоро преди това е подписал първия си професионален договор. Година по-късно е повикан в юношеския национален отбор на северната страна, за който дебютира в мач срещу Швеция.

Силните му игри привличат вниманието и на по-сериозни тимове и през март 2020 г. преминава в Стабек за сумата от около 1 млн. крони (100 000 евро), а Санднес Улф запазва правото да получи процент от следващ трансфер. През миналата кампания младокът е изиграл 12 мача за тима, в които има 1 асистенция. Костадинов вече има 3 участия и за младежкия национален тим на Норвегия. Междувременно, в ЦСКА имат сериозни проблеми с реализацията. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички