ЦСКА надви четвъртодивизионния Кематен в голово шоу с 8 попадения


ЦСКА надви четвъртодивизионния Кематен в голово шоу с 8 попадения
Снимка: Cska.bg

4931 0

Отборът на ЦСКА успя да победи четвъртодивизионния австрийски тим Кематен с 5:3. Приятелската среща ще се игра в Австрия, а новото попълнение Лазар Туфегджич отбеляза първите си два гола с "червената" фланелка.

Първото полувреме не започна добре за "армейците", които позволиха на Кематен да поведе в резултата. До края на първата част обаче резултатът бе обърнат до 2:1.

Втората част бе далеч по-интересна. "Червените" играха страхотно в предни позиции, пресирайки своя опонент и наказвайки го за всяка една грешка.

За българския състав точни бяха Лазар Туфегджич на два пъти, Брайън Морено и Марк-Емилио Папазов, петото попадение за ЦСКА пък бе автоголът на Калинович. За Кематен точни бяха Сам Абфалтерер и Петер Гатахер, който вкара две попадения.

Следващата приятелска среща на ЦСКА е в петък (24 юни) срещу РБ Залцбург. 

РАЗВОЙ НА СРЕЩАТА

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Срещата започна равностойно. Още в първите секунди Кематен получи шанса да създаде нещо интересно пред вратата на ЦСКА, но не затрудни стража Алекс Божев. "Армейците" отвърнаха с няколко атаки, които обаче също не доведоха до сериозна опасност. Брайън Морено намери мрежата в 14-ата минута, но голът му бе отменен поради засада. 

В 20' Кематен откри резултата. Сам Абфалтерер се разписа, след като Божев не прецени излизането си за топка, върната от Гарсез. 0:1 за Кематен. Минута по-късно Варела имаше възможността да изравни от непосредствена близост, но ударът му с глава излезе в аут. След допуснатото попадение "червените" разиграваха добре кълбото, настанявайки се трайно в половината на своя опонент, но до изравнителен гол така и не се стигна.

ЦСКА успя да изравни малко преди почивката. В 41' "армейците" пресираха дълбоко в противниковата половина и след грешка при изнасянето на Кематен топката се озова в Станислав Шопов, който веднага подаде на Брайън Морено. За напдателя остана лесното. Той се озова лице в лице с вратаря Джоран и реализира за 1:1.

В самия край на първото полувреме Кематен си отбеляза автогол. Андреас Калинович изпрати топката в собствената си врата след карамбол, причинен от статично положение. 2:1 за ЦСКА.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Втората част започна по отличен начин за ЦСКА. Станислав Шопов центрира страхотно отдясно и сложи топката на главата на новото попълнение Лазар Туфегджич, който я вкара във вратата на Кематен в 47'. 3:1 за ЦСКА. Отговорът на австрийците не закъсня. В 52-ата минута Гатахер получи дълга топка и успя да реализира, стопявайки преднината на ЦСКА до 1 гол. 3:2. До 60' Вион, Гарсез, както и Кръстев имаха своите шансове, но не успяха да ги реализират. 

Калоян Кръстев можеше да увеличи преднината на ЦСКА на няколко пъти. Първо, негов удар мина на сантиметри от градата на Джордан. След това, в 62-ата минута, нападателят стреля от движение, но ударът му бе париран.

В 74' пък отново Калоян Кръстев можеше да се разпише, за съжаление обаче ударът му с глава срещна гредата. Минута по-късно Гатахер успя да изравни резултата за Кематен. Футболистът надбяга Росен Маринов и вкара топката за трети път във вратата на Божев. 3:3.

Марк-Емилио Папазов върна преднината на червените в 84-ата минута. Лазар Туфегджич пък се разписа за втори път във вратата на Кематен, оформяйки крайното 5:3 за ЦСКА.

Стартови състави:

ЦСКА: Божев, Гарсез, Кох, Маринов, Минков, Бауренски, Юга, Варела, Шопов, Баи, Морено.

Кематен: Джордан, Оберфорхер, Класен, М.Плунсер, Т.Плунсер, Раймайер, Шарич, Зайбер, Калинович, Абфалтерер, Фукс

ЦСКА - Кематен по ТВ: Къде да гледаме приятелския мач?

ПРЕДИ КОНТРОЛАТА

Първата проверка на "армейците" по време на летния подготвителен лагер в Австрия не завърши успешно - в неофициалния си дебют, Саша Илич записа поражение с 1:4 от немския Гройтер Фюрт, който през сезон 2021/22 изпадна от Бундеслигата.

Юрген Матей, Мено Кох и Енес Махмутович се възстановяват от контузии и със сигурност няма да играят днес, а Иван Турицов, Георги Йомов и Яник Вилдсхут наскоро се присъединиха към съотборниците си и тепърва ще наваксват с подготовката.

*Кематен завърши на четвърто място в четвърта дивизия на Австрия (Ландеслига) с актив от 56 точки - 7 по-малко от лидера Кундл.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички