ЦСКА на Ел Маестро пак бе мъка: Норвежци спасиха тима срещу ЦСКА 1948 (ВИДЕО)


ЦСКА на Ел Маестро пак бе мъка: Норвежци спасиха тима срещу ЦСКА 1948 (ВИДЕО)
Снимка: Ivan S. Ivanov / LAP.bg

5643 0

ЦСКА победи драматично с 2:1 ЦСКА 1948 при гостуването си в Бистрица! Успехът дойде в последните секунди след дебютен гол за зимното попълнение Улаус Скаршем. ЦСКА 1948 пък остава без победа през 2024-та година, въпреки че поведе в резултата.

Все пак феновете на ЦСКА отново няма да са доволни от видяното, тъй като любимият им тим изигра доста слаб двубой, още повече предвид факта, че играха с човек повече над цяло едно полувреме срещу тим, който е много далеч от най-добрата си форма.

Здрав мач между ЦСКА 1948 и ЦСКА

Важното за Ел Маестро и компания е, че грабнаха трите точки и с тях изравниха поне временно лидерите Лудогорец (с два мача по-малко) и Черно море (двубой пасив) - по 51 пункта. ЦСКА 1948 пък остава шести с 37 точки, като има само две спечелени точки от последните си четири шампионанти срещи.

Бившият нападател на Черно море Евгени Сердюк откри в 11-ата минута в днешния сблъсък след технично центриране с външен фалц от Педриньо и добра игра с глава от Сердюк (11'). В края на първата част обаче Неделко Пишчевич си изкара втори жълт картон и бе изгонен.

В 67-ата появилият се като резерва Данило Асприля възстанови паритета (67'). Това се случи след технична игра от друга резерва - Линдсет, който изведе Асприля. Това бе една от малкото сполучливи хубави комбинации от гостите за целия мач. Друга такава дойде в последните секунди на мача (90+4'), когато отново Линдсет блесна. Той запази технично топката и изведе на малко пространство в наказателното поле своя сънародник Скаршем, който реализира първия си гол за тима.

Така ЦСКА продължава да играе изключително успешно срещу този съперник. "Армейците" имат вече седем попадения, като са допуснали само едно поражение (в същото време има и две ремита между тях).

Следващото изпитание за ЦСКА е домакинство на Националния стадион "Васил Левски" срещу Ботев Пловдив от Първа лига (17.03). ЦСКА 1948 пък има тежко гостуване във Варна на един от лидерите - Черно море (15.03).

Първо полувреме

След блокирано центриране отляво на Вион ЦСКА стигна до ъглов удар още в 18-ата секунда. След неговото изпълнение Махмутович игра с глава и отклони опасно към голлинията, но там Сердюк се намеси и блокира. След леко разбъркване се стигна до нов корнер, който обаче мина без проблеми за ЦСКА 1948.

Домакините отговориха с още по-чисто положение. Карагерен проби отдясно и намери Кирилов в наказателното поле. Той стреля с едно докосване от чудесна позиция в наказателното поле, но Бусато блесна със страхотно спасяване и изби в корнер.

В 5-ата минута се стигна до нов голям шанс за гол. Шопов изведе с едно докосване с гръб към Хайнц норвежеца, той овладя и се озова сам срещу вратаря леко встрани от вратата. Последва удар с по-слабия му ляв крак, но Маринов спаси тима си.

11' - 1:0! Педриньо центрира технично с външен фалц отляво и намери Сердюк в наказателното поле. Бившият играч на Черно море намери топката перфектно с глава и не остави шанс на Бусато отблизо. Това бе първи гол през сезона за Сердюк.

В следващите минути продължи смутът в редиците на гостите, като на два пъти се създаде напрежение в наказателното поле. При втория път Кирилов стреля леко, а Бусато не се намеси убедително, но все пак впоследствие улови. След това бе вдигната и засада.

Все пак ЦСКА установи натиск в следващите минути и на няколко пъти обгради опонента в наказателното му поле, но отново преобладаваше бракът и имаше доста неточни отигравания.

Постепенно темпото се поуспокои. ЦСКА обаче все така получаваше статични положения, от които не се въползваше. След половин час игра гостите бяха изпълнили цели 7 корнера срещу едва 1 за съперникал

В рамките на минута Хайнц имаше два нелоши шанса - при единия реши да завърши с гръб с глава извеждащо подаване от Шопов към него, вместо да свали топката за идващия от втора позиция Каранга. При другия пък опита изстрел от границата на наказателното поле, който бе много неточен.

В 37-ата минута Хайнц намери на далечната греда Махмутович, а той отклони с глава. Тя заплашително се насочи към голлинията, но току пред нея Василев я изчисти пред очите на Християн Петров.

В 44-тата минута отново се стигна до напрежение пред вратата на Маринов. След центриране се стигна до разбъркване, а удар на Юга не спрян по пътя към голлинията.

В 45-ата минута Неделко Пишчевич влезе по-остро в единоборство с Марселино Кареасо, заради което получи втори жълт картон и бе изгонен. Домакините имаха сериозни претенции към тази ситуация, но ВАР няма как да се намеси за втори жълт картон. Действието се разви точно пред главния арбитър.

Второ полувреме

На почивката Талис бе заменен от Емил Ценов, а Скаршем се появи вместо Кареасо за ЦСКА.

Гостите наложиха натиск в първите минути от втората част, но без да имат чисто голово положение. Вместо това домакините контраатакуваха опасно в 53-тата минута, когато Сердюк показа техника срещу Петров и се справи с него, освобождавайки си позиция за изстрел. Той стреля добре, но Бусато изби в корнер.

В 55-ата минута се откри чудесен шанс пред Шопов. Той получи в наказателното поле след отличен пас от Фаетон. Българинът стреля моментално с по-силния си ляв крак, но отправи твърде слаб и неточен удар от добра позиция.

Много грешки в играта на домакините, особено когато опитваха да играят с едно докосване. Куп неуспешни центрирания, слаби отигравания в завършващите фази и липса на креативност. 

66' - 1:1! Все пак един от появилите се от пейката футболисти изравни след малко над час игра. Петров подаде остро към Линдсет и този път подаването с едно докосване се получи и Апсриля бе изведен сам срещу Маринов. Стражът на ЦСКА 1948 докосна топката, но тя все пак мина зад него и попадна в мрежата му.

В 73-тата минута след ъглов удар за ЦСКА 1948 топката бе отклонена към Вутов, който бе непокрит на втора греда. Бившият халф на Левски се отличи с огромен пропуск и прати топката високо над вратата.

В 80-ата минута Хайнц бе хванат в крачка от извеждащо подаване и стъпи накриво с левия си крак, като остана на терена, а положението му не изглеждаше никак добро. Секунди след това бе принудително заменен от Шакич.

90+4' - 1:2! След няколко блокирани удара в наказателното поле топката се озова в Линдсет, който на малко пространство изведе своя сънародник Скаршем и вторият реализира първото си попадение с екипа на ЦСКА.

Стартови състави

ЦСКА 1948: Маринов, Божинов, Кантанхеде, Педриньо, Карагерен, Кирилов, Иванов, Василев, Сердюк, Пишчевич, Умарбаев

ЦСКА: Бусато, Стойчев, Махмутович, Петров, Вион, Юга, Шопов, Марселино, Хайнц, Фаетон, Каранга

Преди мача

Възпитаниците на Николай Панайотов ще опитат да спрат "армейците", подобно в края на миналия сезон и пропуснатата дузпа на Иван Турицов - 1:1. През миналата пролет Саша Илич успя да се справи с ЦСКА 1948 в Бистрица при крайното 1:0 с гол на Хайнц от дистанция.

Тогава няколко стотин запалянковци на 31-кратните шампиони празнуваха на хълм в покрайнините на Бистрица. Те протестираха от цените на билетите, които сега са общо 250 броя на цена от 30 лева и се продаваха до петък следобед. Днес в гостуващия сектор се очакват повече от 100 души. 

Двубоя се очаква да пропуснат контузилите се през миналата седмица Турицов и Матей, както и възстановяващият се от края на миналия сезон - Брадли де Нойер. Впечатление прави, че ЦСКА само веднъж не е вкарвал на съперника като гост (0:1 през месец май, 2021 г.) 

Вижте къде се намират отборите в актуалното класиране на Първа лига!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички