ЦСКА може да е извън тройката, смята Червенков


ЦСКА може да е извън тройката, смята Червенков
Снимка: Getty Images / Guliver

2506 0

Бившият защитник на ЦСКА и треньор в ДЮШ на "червените" Ангел Червенков коментира ситуацията на "Българска армия" след последните събития - загубата с 0:4 от Лудогорец и смяната на собствеността, пред "7 дни спорт".

ЦСКА играе футбол, с който няма как да се противопостави на Лудогорец в този момент. Тъй като за България мерило във футбола е разградският тим, "червените" са далеч. Няма как този отбор, който аз си мисля, че дори може да не е в тройката, да е кандидат за титлата. Не искам да коментирам работата и на предишния треньор Стойчо Младенов, и на новия избор на ръководството Галин Иванов. Най-малкото не го намирам за колегиално.

Няколко неща ми направиха отчетливо впечатление. На първо място ЦСКА беше слабо подготвен в тактически аспект, никаква дисциплина, а и липса на желание за изява на играчите. Отборът няма изграден стил и това не е от вчера, а от години. Липсват лидерите, един Валентин Илиев трудно може да върне духа в съблекалнята. Как да говорим за колектив, като вътре се говори на няколко езика, което не би било проблем, ако играчите имаха класа. Когато обаче има куп организационни, финансови и какви ли не проблеми, и малко българи на терена, които да са закърмени с идеята и манталитета, който дава ЦСКА, тогава не можем да очакваме да се противопоставим на Лудогорец за титлата.

Пожелавам успех на новия треньор, дано и акционерите успеят да внесат малко ред и спокойствие в клуба. Забатачването обаче е огромно. Чух, че дори се е плащало избирателно заплати на играчите. Ако това е вярно, това е краят. Ако обаче нестабилността продължи да цари в ЦСКА, съвсем реално е дори да излезем от битката за тройката. Има доста мачове, но например Берое и Локомотив (София) са с по-добри колективни стойности и това може да наклони везните в тяхна полза. Ще бъде ужасно трудно и срещу "Ботев" и Литекс.

Иска ми се да вярвам, че още нищо не е загубено за ЦСКА, но реалностите не са в полза на любимия клуб.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички