Само 6-7 чужденци и нов директор в ЦСКА при новата власт


Само 6-7 чужденци и нов директор в ЦСКА при новата власт
Снимка: Любомир Спиров/БГНЕС

2016 0

Новата власт в ЦСКА ще донесе със себе си много промени в клуба на всяко едно ниво. Готвят се редица размествания както в ръководните органи, така и в самия състав на отбора.

На първо време ще бъде назначен нов изпълнителен директор, който ще е човек на Юлиян Инджов, твърди "Тема Спорт". Става въпрос за компетентен във финансовата област експерт, който не е имал допирни точки с футбола и не е известен в спортните среди. Възможно е той да съвместява поста с Александър Тодоров до лятото.

Тотално ще бъде обновен и съставът на Надзорния и Управителния съвет, които вече ще излизат с градивни предложения за развитието на клуба, а няма да подписват документи по нареждането на собственика.

Бройката на чужденците в отбора пък се очаква да бъде намалена три пъти. В момента всички легионери на "Армията" са 19! Само един от тях - Амансио Фортеш, не е играл през сезона. Повечето от иностранците ще бъдат освободени или продадени през лятото. Очаква се през идната кампания в ЦСКА да има не повече от 6-7 чужденци. Освен това ще се ореже с 30% бюджетът за заплати на първия отбор, а към школата ще се насочат доста повече средства от заделяните в момента.

Галин Иванов ще запази поста си на старши треньор. Неговият избор е съгласуван между Томов и новите собственици и е бил утвърден единодушно. Иванов вероятно ще бъде оставен да работи в перспектива, а и без натиск до края на сезона. Целта до края на първенството ще е ЦСКА да запази позиция, даваща му право на евроучастие.

Голяма част от персонала на "Армията" също ще бъде подменен. За клуба ще заработи и нов юридически екип.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички