ЦСКА мина и през Рилски спортист, навъртя 13 поредни победи


ЦСКА мина и през Рилски спортист, навъртя 13 поредни победи
Снимка: БГНЕС

1595 0

ЦСКА спечели с 3:0 гостуването си на Рилски спортист от 8-ия кръг на Югозападната "В" група. Зад изразителния успех на "червените" обаче се крие голяма доза късмет, в един посредствен за тима мач. Рилецо е отборът, който създаде може би най-много чисти положение пред Стоян Колев, но пък не можа да си ги вкара и позволи на "армейците" да запишат 13-а поредна победа от началото на сезона (8 в първенството и 5 за купата на България).

Головете за армейците вкараха Владислав Узунов (21), Самир Аясс (45) и Преслав Йораднов (72-дузпа).

Първата по-сериозна опасност бе пред вратата на Рилски спортист. В 10-ата минута Галчев центрира от корнер, отбраната на домакините изчисти, но топката попадна в Самир Аясс. Халфът на червените стреля от 18 метра, но Гьорев улови.

В 21-ата минута съдията свири дузцпа в полза на "армейците" за нарушение на Тодоров срещу Узунов. Хазуров стреля от бялата точка, Гьорев спаси, но при добавката Узунов откри резултата - 1:0 за ЦСКА.

Само 120 секунди по-късно Галчев центрира към непокрития Хазуров, който отправи удар с глава от 4-5 метра, но Гьорев прояви невероятен рефлекс и предотврати сигурен втори гол.

В 30-ата минута след центриране на Николай Цветков в наказателното поле Хазуров и Аясс последователно се разминаха с топката. 

Две минути преди края на първата част Рилски спортист създаде първото си чисто голово положение и можеше да изравни резултата. Аджов се пребори с Райчев и излезе очи в очи със Стоян Колев. Със самоотвержен шпагат обаче Бранеков се хвърли и блокира удара на нападателя, а след това Колев се хвърли и захлупи топката.

В заключителните секунди на първата част ЦСКА вкара втори гол. Цветков подаде успоредно на голлинията, Хазуров пропусна топката между краката си и Аясс на празна врата се разписа за 2:0.

Втората част започна с опасен изстрел на Аджов с глава, който мина покрай лявата греда на "червената" врата. В 52-ата минута отбраната на гостите проспа едно дълго центриране и изпусна резервата Кралев, на когото малко не достигна да овладее топката и да отбележи гол.

ЦСКА отговори с топовен шут на Борис Галчев от 25 метра, който срещна напречната греда. В 72-ата минута "армейците" получиха право да изпълнят втора дузпа за нарушение на Виктор Колев срещу Галчев, която бе превърната в гол от Преслав Йорданов.

Колев получи жълт картон, който според всички трябваше да му бъде втори, но реферът не го изгони. Това означава, че през първото полувреме Стефан Апостолов е показал такъв на друг играч.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички