ЦСКА маха тирето през лятото, трябва да се справи и с друг проблем


ЦСКА маха тирето през лятото, трябва да се справи и с друг проблем
Снимка: Официален сайт на ЦСКА - http://cska.bg/index.php?main_page=index&cPath=65

2565 0

ЦСКА-София планира да направи промяна в своето име през лятната пауза.

От клуба всячески се опитват да се отърват от досадното тире в наименованието си, което ги подложи на много подигравки и са твърдо решени да приключат с него веднага след края на настоящия шампионат, пише "Меридиан мач".

Още в края на октомври месец „червените" заявиха новото си име ПФК ЦСКА в Търговския регистър. Тогава изпълнителният директор на клуба Трифон Попов внесе документите за преименуването. Законът обаче не позволява това да се случи при заварено положение, т.е. в средата на първенството и трябва да се изчака паузата между двата сезона, за да се официализира промяната.

Много по-важно от фиктивната смяна на името е ЦСКА-София да спечели търга за емблемата на фалиралия ЦСКА. В противен случаи новият клуб на „Армията" няма да има никакво основание за претенции, че е наследник на автентичното дружество.

Междувременно "червените" трябва да се справят и с друг проблем. ЦСКА няма да може да разчита на всички чужденци в състава си през пролетния дял. Причината за това е, че армейците вече имат 4-ма играчи с паспорти извън Европейския съюз. А по правилник на БФС в групата за срещите могат да попадат не повече от 3-ма. Така един от иностранците ще трябва да остава извън сметките на треньора Стамен Белчев. Тези, които нямат паспорти от ЕС, са колумбийците Рафа Перес и Густаво Кулма и две от новите попълнения - еквадорското крило Кевин Меркадо и бразилският нападател Фернандо Каранга.

Меркадо и Каранга по-скоро биха могли да се считат за сигурни в състава, с оглед, че са току-що привлечени. Така се очертава потърпевш от изискването за трима чужденци да е един от Перес и Кулма. И за двамата има аргументи да бъдат извадени от групата, тъй като се представиха слабо в контролите, а и на техните постове има достатъчно алтернативи. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички