ЦСКА, Лудогорец, Левски и компания с проблеми още на старта - ще има ли мачове?


ЦСКА, Лудогорец, Левски и компания с проблеми още на старта - ще има ли мачове?
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

3557 0

Футболът в България се подновява съвсем скоро - на 10-и фeвруари с мача Ботев Пловдив - Локомотив София. Първият кръг след паузата пък трябва да се състои между 10 и 13 февруари. Тогава се предполага, че ще има благоприятни условия за игра.

Очаква се обаче в следващите седмици времето да бъде сурово. Известно е, че в България има три стадиона, които имат отопление на тревната настилка - "Хювефарма Арена" в Разград, Националния стадион "Васил Левски" и "Герена".

На тях могат да се играят двубои безпроблемно и независимо от метеорологичните условия, но останалите терени стават в отчайващ вид, ако времето е твърде сурово. Така евентуално може да се стигне до отмяна на много двубои и това да затрудни програмата.

"24 часа" дори твърди, че такъв проблем ще има още във втория уикенд, в който има мачове (17 - 19 февруари), като се позовава на прогнозите на метеоролози. Тогава се очакват да бъдат и най-студените дни през тази зима.

Така отново се стига и до дилемата за датите, на които българският шампионат бива прекъсван. В последните години не един и двама треньори и ръководители на клубове са отбелязвали, че футбол в България може да се играе до празниците (до Коледа). В момента футболът е спиран началото на декември.

Самата пауза се състои в период от около два месеца. Подновяването пък идва през февруари месец - най-студеният в Бъгария през последните години. Често тогава има и сняг след неособено богати в това отношения декември и януари. Вижте и програмата в Първа лига за първите два кръга след зимната пауза.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички