ЦСКА е в серия от 17 мача без загуба за Купата, крачи смело към финала за трета поредна година!


ЦСКА е в серия от 17 мача без загуба за Купата, крачи смело към финала за трета поредна година!
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

1589 0

ЦСКА продължава своя поход към защитата на трофея от Купата на България, който "армейците" завоюваха през миналата година след победа над Арда с 1:0. Бисмарк Чарлс донесе радостта на "червените" фенове, а тимът е в серия от 17 мача без загуба в редовното време и продълженията на турнира. През 2020 година клубът от "Българска армия" допусна загуба от Локомотив (Пловдив) на финала, но това се случи след изпълнение на дузпи. 

Последното поражение на тима е на 17 април 2019 г., когато ЦСКА загуби с 2:3 полуфиналната си визита на Ботев (Пловдив). В драматичния реванш тимовете си размениха по 3 гола, което означаваше, че "канарчетата" ще се изправят срещу градския си съперник Локомотив на финал. "Смърфовете" са определяни за аутсайдери, но триумфират в турнира. 

През следващия сезон ЦСКА побеждава последователно Локомотив (Горна Оряховица), Арда и Ботев (Враца), а на полуфинала отново среща Ботев (Пловдив), но този път го елиминира след 2:0 и 0:0. Именно тогава идва и загубеният финал срещу Локомотив (Пловдив), в който двата тима така и не си вкарват след 120 минути игра, докато при наказателните удари "железничарите" са по-точни.  

През миналогодишната кампания "червените" отстраняват последователно Ботев (Ихтиман), Черно море и Ботев (Враца), а на полуфинала елиминират Лудогорец - 1:1 и 2:1. На финала след късен гол вдигат трофея за 21-и път. 

През настоящия сезон отборът даже не е допуснал гол във вратата си - победа с 3:0 над Хебър, 2:0 срещу Арда и същият резултат с Локомотив (Пловдив). В първия полуфинал срещу Славия, червените изковаха важен успех с 2:0 като гости. На 21.04 (четвъртък) е реваншът, а класиралият се ще се изправи на финала срещу победителя от двойката Лудогорец/Левски. Мачът за трофея е на 11.05 (сряда) на националния стадион "Васил Левски". 

Ето кога и как ще се реши кой ще наследи Стойчо Младенов!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички