ЦСКА дължи стряскащите 11 милиона лева на НАП


ЦСКА дължи стряскащите 11 милиона лева на НАП
Снимка: БГНЕС

2556 3

ЦСКА дължи над 11 млн. лева на Националната агенция по приходите към днешна дата, твърди "България Днес". Огромната сума е трупана с години и се увеличава с всеки един изминал ден, тъй като до момента президентът на клуба Александър Томов не е изплатил и лев на държавата.

По същия начин Томов действаше и при предишното си управление в ЦСКА, което завърши с пълно фиаско и изхвърляне от евротурнирите.

Към сумата от над 11 млн. лева се трупат и лихви и към момента не се вижда по какъв начин ЦСКА може да се издължи на агенцията. За последно клубът е внасял пари през 2006 г., когато собственик бе Васил Божков.

Самият Томов признава за проблема, въпреки че не обявява публично колко точно са задълженията и не казва защо не дава и лев на държавата. Въпреки това обещава от тази година да започне да плаща. Кога и по какъв начин това ще стане, засега остава загадка. Изплащането на парите към НАП бе записано ката задължение на Томов в договора за продажбата на ЦСКА от "Титан" на "Лира Инвестмънт".

"ЦСКА върви към постепенно финансово изчистване - изцепи се наскоро професорът. - През 2015 година ще се концентрираме върху изплащането на сумите към НАП и паралелно на останалите задължения. Всички вече виждат, че работим прозрачно. Отнасяме се с уважение към всеки, на когото бившите собственици на клуба не са плащали."

Единствената добра новина е, че дълговете към НАП не касаят лиценза на клуба. Част от борчовете към агенцията са обезпечени с марката ЦСКА (оценена на 2 млн. лева). Други са гарантирани с имоти край морето, собственост на бившите собственици от "Титан". При плащане на дълга от страна на ЦСКА те ще бъдат върнати на Иво Иванов и Димитър Борисов. Дълговете на ЦСКА към държавата са разсрочени, но едно е сигурно - рано или късно те трябва да бъдат изплатени. Огромната сума спира и кандидат-купувачите и инвеститори в "червения" клуб. През април миналата година бившият собственик Иво Иванов алармира за проблема с НАП, но оттогава Томов не е предприел никакви действия за решаването му.

"В момента дълговете към НАП надвишават 9,5-10 млн. лева, които не са платени - каза тогава Иванов. - По мое време бяха 5,3 милиона. За една година, когато не плащаш нищо, се качват. Те не са платили нищо."

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички