ЦСКА чака нападател от Порто


ЦСКА чака нападател от Порто
Снимка: БГНЕС

4387 0

В началото на седмицата ЦСКА-София ще приключи със селекцията с привличането на юношата на Порто Гонсало Пасиенса. 21-годишният централен нападател е един от големите таланти на португалския гранд, като за първия отбо има 4 мача и е един гол.

През последния сезон Пасиенса е даден под наем на Академика(Коимбра), където е твърд титуляр и бележи три гола. Високият 184 см таран е минал през всички юношески и младежки национални формации на страната европейски шампион, като в тази до 21 г. има 5 гола в 11 срещи.

Пасиенса е включен в олимпийския отбор на Португалия за игрите в Рио де Жанейро. Португалците са в група D с Аржентина, Хондурас и Алжир. футболен турнир Олимпийският футболен турнир ще се проведе от 4 до 20 август, пише "24 часа".

Фенове и ветерани ще „възраждат ЦСКА“ от окръжните групи 

Любопитното е, че преди 3 г. Пасиенса вкарва два гола на сегашния вратар на ЦСКА Георги Китанов при разгрома на Португалия със 7:0 над България в европейска юношеска квалификация до 19 г. Трансферната сума на португалеца според реномирани западни сайтове е 1,5 милиона евро. ЦСКА няма да плаща за правата на футболиста, защото той е свободен агент.

С привличането на Пасиенса португалците при “червените” стават четирима (Арсенио Нунеш, Диого Виана и давид Симао). В ЦСКА има и ще двама чужденци - колумбийците Рафа Перес и Густаво Кулма. Това са и всичките 6 легионери в състава на старши треньора Христо Янев, който разпилага с цели 28 футболисти за първа лига, без да се броят младите таланти в ЦСКА 2, които ще играят във втора дивизия.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички