ЦСКА брани честта си и празника за юбилея срещу шампиона


ЦСКА брани честта си и празника за юбилея срещу шампиона
Снимка: Официален сайт на ЦСКА

1127 0

ЦСКА посреща Лудогорец днес от 20:00 часа на Националния стадион "Васил Левски". Нa трибуните се очаква да присъстват над 25 000 зрители, които ще дойдат не само по повод юбилея на "червените", но и за да видят дуела за клубната чест на терена.

Двубоят днес вече няма отношение към класирането в Първа лига, тъй като Лудогорец предсрочно стана шампион, а ЦСКА със сигурност ще завърши втори. Битката е въпрос на чест. Столичани ще хвърлят всички сили за успех навръх празника си. А разградчани ще направят всичко възможно, за да вгорчат не само сезона, но и юбилея на опонента.

Само наивник може да има и капка съмнение относно мотивацията, с която ще излязат гостите. Тя ще е на 100 процента, въпреки че титлата вече е спечелена.

Повторен дебют начело на ЦСКА ще направи Христо Янев, който замени в началото на седмицата Стамен Белчев. Младият треньор ще може да разчита на завръщащия се след контузия Манолев, но кадровите проблеми продължават да са сериозни. В лазарета е влязъл Едвин Джеси. А сезонът приключи за цели петима играчи - Китанов, Дюлгеров, Укра, Енрике и Каранга. Барт и Джеси също са с травми, но те пропускат само двубоя с Лудогорец.

Заради многото кадрови проблеми в групата от 18 играчи попаднаха юношите Валентин Антов (централен защитник/вътрешен халф), Никола Борисов (централен защитник) и Иван Митрев (дясно крило).

Лудогорец, подобно на ЦСКА, също има доста кадрови проблеми в заключителните етапи от сезона. Извън сметките е контузеният Анисе, а в лазарета през тази седмица е влязъл и Лукоки. Горалски е наказан, а станалият наскоро баща Вандерсон си е заминал за Бразилия. Ренан не е Водил пълноценна подготовка, но попадна в групата, като ще остане резерва на Браун. При тази ситуация Димитър Димитров, който не успя да запълни групата за мача, може да използва схема 4-4-2.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички