ЦСКА 1948 вгорчи празника на ЦСКА и ги остави на трето място в Първа лига


ЦСКА 1948 вгорчи празника на ЦСКА и ги остави на трето място в Първа лига
Снимка: Lap.bg

4673 0

ЦСКА загуби отложения си мач срещу ЦСКА 1948 и застраши шансовете си да завърши втори в Първа лига. "Червените" отстъпиха с 0:1 на "Васил Левски", а единствения гол в срещата вкара Марио Топузов в 66-ата минута.

В добавеното време "червените" получиха възможност да изпълнят дузпа заради настъпване на Джорди Кайседо в наказателното поле. Съдията се допита до ВАР за това решение и посочи бялата точка, но потърпевшият Кайседо не успя да преодолее убедителния Даниел Наумов.

Така след предпоследния си мач в първенството за сезона носителят на Купата на България остава на трета позиция, като изостава с 4 точки от втория Локомотив (Пд). "Червените са с 56 точки. ЦСКА 1948 пък заема петата позиция в класирането. В последния кръг ЦСКА посреща Берое, а ЦСКА 1948 играе у дома с Лудогорец.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

В 12' се отвори добър шанс пред домакините, но изстрелът на Русев беше разочароващо неточен. 

В 12' се отвори добър шанс пред домакините, но изстрелът на Русев от статично положение беше разочароващо неточен. ЦСКА 1948 стои компактно в защита и не позволява на гостите да стигнат до категорична голова ситуация. Постепенно ЦСКА започна да се настанява все по-трайно в наказателното поле на съперника. В 22' Мено Кох дори успя да прати топката в мрежата на Наумов, но той бе играл с ръка при овладяването на топката. 

В 29' стражът на ЦСКА 1948 се отчете с втора решителна намеса в мача, след като неутрализира шут на Синклеър. И отново Наумов запази своя тим от инкасиране на гол преди почивката. В 37' Кери предостави удобна топка на Бисмарк Чарлс, но вратарят на домакините с тялото си спря устрема на топката. Във втората минута на добавеното време топката отново навести мрежата на ЦСКА 1948, но реферът Георги Кабаков даде сигнал, че преди да отиграе и да вкара, Георги Йомов е овладял с ръка. 

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Любослав Пенев направи промяна в своята атака и пусна в игра Джорди Кайседо за сметка на Бисмарк Чарлс. Това веднага оживи играта на отбора с бели фланелки в атака.  В 59' ЦСКА пропиля удобна възможност да открие резултата, след като изстрел на Тиаго Родригес премина покрай вратата на Наумов. 

На този фон малко изненадващо ЦСКА 1948 поведе в резултата след 66 минути игра. ЦСКА се пропуска в отбрана в центъра и домакините се възползваха по най-добрия начин. Останал очи в очи с Евтимов, младият Марио Топузов вкара първия си гол в Първа лига. В 80' гостите имаха претенции за дузпа, но след консултация с ВАР, Кабаков определи, че те са неоснователни. 

В добавеното време ЦСКА получи страхотен шанс да изравни, след като Джорди Кайседо беше настъпен в наказателното поле и след консултация с ВАР, реферът видя умисъл в действията на Лазар Марин. Кайседо обаче не успя да преодолее "стената" Даниел Наумов и той отрази удара му. 

КЪДЕ ДА ГЛЕДАМЕ ЦСКА 1948 - ЦСКА!?

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

ЦСКА 1948: Даниел Наумов – Александър Александорв, Симеон Петров, Димитър Пиргов, Лазар Марин, Ивайло Чочев, Мартин Хайдаров, Марио Топузов, Ангел Бастунов, Денислав Александров, Георги Русев

ЦСКА: Димитър Евтимов – Юрген Матей, Мено Кох, Греъм Кери, Георги Йомов, Тибо Вион, Брадли Мазику, Иван Турицов, Тиаго Родригес, Бисмарк Чарлс, Джером Синклеър

ПРЕДИ МАЧА

Този мач трябваше да се изиграе още преди няколко седмици, но в състава на ЦСКА 1948 се появиха заразени с коронавирус играчи. От БФС уважиха молбата на клуба и срещата с Локомотив Пловдив бе отменена, но не и тази срещу тима на Любослав Пенев.

В знак на протест, от ръководството на "червените" отказаха да изиграят мача с ЦСКА и решението на БФС бе да присъди служебна победа 3:0 на "армейците". Само няколко дена по-късно обаче, от родната централа размислиха и насрочиха двубоят да бъде изигран на 22 май от 19:00ч.!

Това ще бъде предпоследен мач за сезон 2020/21 и за двата отбора. Съставът на Любослав Пенев все още гони второто място в класирането, тъй като Локомотив Пловдив е на 4 точки пред тях, но има и мач повече. В последния кръг от Първа лига ЦСКА 1948 приема шампиона Лудогорец, а ЦСКА посреща Берое на стадион "Българска армия".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички