Чезари: Лупи издържа ЦСКА назаем


Чезари: Лупи издържа ЦСКА назаем
Снимка: livesport

5142 0

Бившият шеф на УС на ЦСКА Лъчезар Николов-Чезари разкритикува остро ръководството на клуба за водената от тях политика. Както единствен "7 дни спорт" писа, в края на годината "армейците" ще регистрират рекорден за "А" група дефицит от 65 милиона лева, което досега не е правено от наш клуб. В края на 2012 година дефицитът на ЦСКА беше 42 370 000 лева. През 2013 с активното съдействие на Александър Томов бяха добавени нови 11 382 000 лева. Тази година Сашетата са още по-активни и се очаква във финансовия отчет, който трябва да се подаде след изтичането на 2014 година, да удари 65 милиона лева. Пред "7 дни спорт" Чезари разкри, че задълженията на клуба са около 20 милиона лева и непрекъснато се увеличават.

"Не знам точни цифри за дефицита на ЦСКА, но тази цифра от 65 милиона е много висока и всички може да се надяват да не е толкова голяма. Моята информация е, че задълженията на клуба по пера са около 20 милиона. По принцип няма как задълженията на ЦСКА да не се увеличават при Александър Томов. Клубът трябва да се управлява от човек с много пари, който да го превърне в печеливш бизнес", заяви Лъчезар Николов. Бившият шеф на ЦСКА е убеден, че клубът може да е печеливш само ако на него начело застане добър мениджър.

"ЦСКА може да бъде печеливш бизнес, ако се управлява от добър мениджър. И разбира се, трябва дасе налеят добри пари. Доказаха го Кирил Домусчиев и Гриша Ганчев - в България може да се печели от футбол. За съжаление на всички, които обичат ЦСКА, Александър Томов не е човек от бизнеса и му е много трудно да направи от ЦСКА печеливш бизнес. Какви са задълженията, никой не може да каже, дори самият Томов. Постоянно излизат нови, постоянно се акумулират задължения от футболисти, които си тръгват, от договори, които не се изпълняват... Всеки един чужденец, който дойде с каквато и да е по размер заплата и тя не му бъде плащана редовно, може да разтрогне по вина на клуба. Това означава още 200-300 000 евро, ако клубът не може да стигне до споразумение. Чужденецът, ако каже, че си иска цялата сума, може да осъди ЦСКА във ФИФА и от там вече измъкване няма - клубът трябва да изплати всичко дължимо до стотинка. Всеки чужденец може да разтрогне с чиста съвест, защото не ги е грижа за ЦСКА. Те са дошли за пари. Наемането на чужденци е много сериозен риск, защото не се знае в кой момент могат да се увеличат задълженията. Отделно г-н Томов няма финансов ресурс сам да издържа клуба. Всички заплати, всичко, което се дава на футболисти и служители, е под формата на кредит или дарения. Даренията са много по-малко, отколкото реално дължимите суми", сподели още бившият член на УС на "армейците". Той допълни, че не е много сигурен в думите на Томов, че Стивън Ло ще поеме издръжката на "армейците".

"Много ще се радвам Стивън Ло да поеме издръжката на клуба. Само не знам за какво ще му е на такъв човек да дойде да подари на ЦСКА толкова пари. Това е човек, който оцеля в много страшна бизнес среда, каквато са Хонконг и хазартният бизнес. Само защото Александър Томов анонсира, че някой му е приятел, не означава, че ще дойде да налива милиони. Пък и за какво да ги налива?!

Бъдете сигурни, че Лупи ще се опита да дръпне някакви пари от Ло под формата на грандомански проекти. Въпросът е кога ще се усети този човек. При инвестиции за милиарди ще се чака и възвращаемост. За 1500-ата годишнина на България Стивън Ло може да дойде да си вземе парите от Томов. Само той може да си ги говори тия. Това са абсурдни неща", каза още Чезари.

Той допълни, че Томов трябва да престане да експлоатира феновете на отбора, които са готови на всичко в името на любимия си клуб.

"Феновете обичат ЦСКА. Затова и се хващат за всяка една спасителна сламка и това е правилно. Защото тяхната любов е по-силна от всички неудачи, които се случват в ЦСКА. Ако не са феновете и публиката на ЦСКА, този отбор да се е сринал. Той се крепи на феновете. И който и да е, независимо дали се казва Димитър Борисов, Иво Иванов или Александър Томов, трябва да престане да експлоатира това име. Трябва да дойдат читави хора със самочувствие, с пари и наистина да свършат нещо в този отбор. Това не може да продължава. Идват хора, които използват тези четири букви. Защото Томов точно това прави. То не бяха акции, политика щеше да реализира... Видяхме какво се случи. Това трябва да престане. Други пък покрай ЦСКА си правеха договорите за концесии да почистват България. Това трябва да престане. Трябва да дойдат хора, които не да вземат от ЦСКА и да се облагодетелстват, а да дадат на ЦСКА. Томов не дава в ЦСКА, той взема отнякъде и дава в ЦСКА. После тези пари някой трябва да ги връща. Не някой, а самият клуб. Тези, които ще дойдат след Томов, трябва да връщат парите, които сега се харчат. Може да дойде човек като Домусчиев или Гриша Ганчев, но той ще инвестира свои пари и няма да търси някой да му ги връща. Докато при Томов някой трябва после да плати сметката. Титаните харчеха свои пари, после си ги поискаха. Като видяха, че стана големият зор в обществото, задраскаха една голяма част. Но при Томов няма как да ги задраска някой, защото ги взема назаем", каза още Лъчезар Николов.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички