Червенков: Защо ЦСКА да не се обедини с друг клуб?


Червенков: Защо ЦСКА да не се обедини с друг клуб?
Снимка: Getty Images / Guliver

787 0

Бившият помощник-треньор на ЦСКА Ангел Червенков коментира изхвърлянето на Литекс от "А" група, ситуацията в ЦСКА и бъдещето на клуба.

"На какъв фундамент стъпи ЦСКА след 2008 г.? Какво се подобри? Имаше доста лъжи, кражби и източване. И в един момент видяхме докъде доведе всичко това. Загуби се лицензът, имаше вътрешни битки, недоверие, изостряне на отношенията между фенове и ветерани, създаде се лош имидж на клуба и накрая - фалит. Никой не иска да каже точно за какво е ставало дума в ЦСКА", коментира специалистът пред "ТВ Плюс".

"Българският футбол върви от лошо на още по-лошо, не знам докъде ще я докараме. Някой умник сега сигурно ще излезе и ще каже, че първенството ще е много интересно и с 9 отбора, ще има интересни мачове и много публика по стадионите... Жалко е! Висшата лига също звучи любопитно като идея, но, извинете, висша е лигата на Англия. При нас ще е висша в кавички. Ако си мислим, че така ще си вдигнем нивото, се лъжем. Несериозно е всичко, което се случва у нас с изхвърлянето на ЦСКА, Локо София и сега Литекс от "А" група", категоричен е Червенков.

"Защо да не стане обединение на ЦСКА с друг клуб? Говори се кой какво ще припознае. Какво значение има всичко това? А и като видим къде се намира нашият футбол в момента... Ами, то ти става неудобно! Има държави без никакви традиции в спорта, които вече са пред нас. Но така е, като има прекалено голямо самочувствие и его без покритие. Защо не създаваме нищо в България? Ние правим обратното. Сега ще опитат да затрият и модела, изграден от Литекс. На кого му пречеше клубът - не знам", сподели треньорът.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички