Черно море изхвърли ЦСКА за 18 минути, Юга и Матай сред най-добрите


Черно море изхвърли ЦСКА за 18 минути, Юга и Матай сред най-добрите
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

2043 0

Професионалната футболна лига отчете любопитни статистики след четвъртфиналите в турнира за Купата на България. От тях става ясно, че част от най-интересните събития са се породили по време на ЦСКА - Черно море, по време на който мач "моряците" спряха дълга серия на "червените".

Спрени атаки

Оказва се, че десният защитник на Черно море Виктор Попов е номер 1 по пресечени пасове във всички четвъртфинални мачове, след като е спрял 17 атаки на противника и е поел топката. По този показател Амос Юга и Юрген Матай са на втора позиция. 

"Борби"

Нидерландецът междувременно е спечелил и най-много единоборства - 7 от 30, а втори е Велко Йеленкович от Славия с 15. В процентно съотношение най-добър в това отношение е Лазар Марин от ЦСКА 1948 с 85% спечелени единоборства – 11 от 13.

Стрелящи, точни и неточни

Черно море елиминира с 2:1 "армейците", но те са на дъното по отправени удари - 7, от които 3 в очертанията, а градският му съперник разполага с 4, от които половината са били точни. Рекордьор пък е Лудогорец с 16, от които 10 във вратата на "соколите".

Контрол на топката

Възпитаниците на Илиан Илиев за контролирали кълбото по време на едва 17 минути и 47 секунди, като само Локомотив София го е сторил по-малко - 17 минути и 16 секунди, но той отпадна драматично от ЦСКА 1948.

Вижте колко ще струват билетите за Славия - ЦСКА!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички