Цесекар съм, ще помагам на Янев, каза Пенев и изръси: Феновете ни ще крадат крави във "В" група


Цесекар съм, ще помагам на Янев, каза Пенев и изръси: Феновете ни ще крадат крави във "В" група
Снимка: БГНЕС

2196 0

Легендата на ЦСКА и българския футбол Димитър Пенев изрази готовност да помага на треньора на "червените" Христо Янев със съвети в работата му. Това обаче ще стане, когато двамата се видят. Стратега говори при награждаването си за заслуги в родния футбол със "Златна топка" от пресклуб "България" днес и отново бе култов в част от изказванията си.

"Не мога да дам съвети на Янев, защото не съм около него. Не сме се виждали още. Винаги ще му дам, аз съм от този отбор", заяви Пенев, като посочи, че на младия треньор ще му е много трудно начело на ЦСКА. "Двойно повече ще му е трудно. Ще му дадем оценки след официалните мачове", смята той.

Пенев не споделя мнението на феновете, че престоят във "В" група може да допринесе за откриването на някоя млада българска звезда.

"Вече повече от пет шест години не виждам някоя звезда да е израснала от клуба. Сега в момента на Левски и ЦСКА имат по 20-30 футболисти из цяла България. Изпуснали са ги. Това е работа на президентите на клубовете. Родителите могат да помагат, но... не можем да спрем чужденците, но не може и нашите футболисти да спрем да играят в чужбина. Как ще стане това – отиват до границата и стават граничари", заяви легендарният треньор.

Той коментира и каква трябва да бъде ролята на треньора, за да се постигат успехи.

"Защо ме включвате в партийни работи сега? Треньорът трябва да бъде и баща, приятел и съучастник. Професията е една и съща, друг е въпросът умението на треньора, той трябва да съчетава много. Правят се компромиси. Главната роля е на треньора, той трябва да има спортен нюх, след като е минал през тази игра", посочи той.

Пенев е огрочен, че у нас не следват "българската методика", както е било преди. "Последното време копираме други и забравихме нашите принципи – за дисциплината, за шанса да се дава на млади и талантливи футболисти. Имаме много кадри. Имат образованието, но после търсят бизнеса да изкарат пари".

Димитър Пенев направи паралел между това какво е било преди отношението между феновете на различните отбори и какво е сега.

"Преди нямаше такива реплики между феновете на различните отбори. Коментираха се ситуации, положения в мачовете. Много рядко на един мач ще видите родители с деца сега. Преди години беше спокойствие, коментираше се без обиди. Сега виждате събличане на фланелки, закани...", посочи Стратега от Мировяне.

Най-култов Пенев бе в коментара си какво може да направят феновете на ЦСКА при гостуването на отбора в някое малко населено място заради мач от "В" група.

"Многобройната публика на ЦСКА като отиде сега в малките села, ще направят проблеми. Като влязат в една сладкарница и ще я опразнят. Ще откраднат кравите, овцете... трябва отношение по тези въпроси", категоричен бе той.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички